Ο κορωνοϊός σταματά και τον Πάπα:

5

Ο κορωνοϊός σταματά και τον Πάπα

Μια παλαιά και ενδιαφέρουσα πράξη λαϊκής ευλάβειας, μια από τις πιο παλαιές παραδόσεις της Χριστιανικής Ρώμης, δεν θα πραγματοποιηθεί φέτος: “Στις 8 Δεκεμβρίου ο Άγιος Πατέρας Φραγκίσκος θα πραγματοποιήσει μία ιδιωτική πράξη ευσεβείας εμπιστευόμενος στην Παναγία, την Πόλη της, τους κατοίκους της κι τους τόσους ασθενείς σε κάθε τόπο της γης– αναφέρει ένα δελτίο του Γραφείου Τύπου του Βατικανού.

Η ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του Βατικανού: Η επιλογή έγινε για να αποφευχθεί ο συγχρωτισμός”
Η επιλογή να μη πάει να αποδώσει τιμή στην Αειπάρθενο Θεοτόκο και να καταθέσει, μαζί με τους Πυροσβέστες στο στεφάνι ενώπιον του οβελίσκου και να προσευχηθεί εκεί στα πόδια της, πάρθηκε για να αποφευχθεί η συγκέντρωση του πλήθους που κάθε χρόνο κατακλύζει τον τόπο με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί φέτος ένα απαγορευμένος συγχρωτισμός με το ενδεχόμενο μετάδοσης του ιού στο πλήθος.
Ήταν το έτος 1953 με τον Πάπα Πίο τον 12ο που οι Ποντίφικες άρχισαν να πηγαίνουν στα πόδια του Ομοιώματος της Αμιάντου Συλλήψεως της Παναγίας, την Πλατεία της Ισπανίας για να της αποδώσουν τιμή στις 8 Δεκεμβρίου.

Ο Πάπας Φραγκίσκος και η Ιερά Σύνοδος της Ιεραρχίας της Ιταλίας σε συνεργασία για την τέλεση της Εορτής των Χριστουγέννων.
Δεν είναι η μόνη επιλογή που έκανε ο Άγιος Πατέρας Πάπας και μαζί του όλη η Χριστιανική Κοινότητα. Η Ιερά Σύνοδος της Ιεραρχίας της Ιταλίας, πράγματι και σε αγαστή συνεργασία με το Ιταλικό Κράτος, εν αναμονή του νέου DPCM που αφορά την περίοδο των Χριστουγέννων και τους νόμους που πρέπει να γίνουν σεβαστοί σ΄αυτή την περίοδο που αναμένεται. Ειδικά η επικοινωνία με την Εκκλησία θα αφορά στην επιλογή του ωραρίου και τη δυνατότητα της τέλεσης ή όχι , της μεσονύκτιας Θείας Λειτουργίας της νύκτας των Χριστουγέννων.
Όμως , η απόφαση της μη πραγματοποίησης της συνηθισμένης εκδήλωσης στις 8 Δεκεμβρίου δεν εμποδίζει την προσευχή και την απόδοση τιμής στην Παναγία. Ο Άγιος Πατέρας , όπως αναφέρεται στο ειδικό δελτίο τύπου, θα προσευχηθεί, σε μορφή σε στενό κύκλο από το Βατικανό, ζητώντας τη βοήθεια της Παναγίας για το τέλος αυτής της πανδημίας.

 

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

7η Κυριακή του Πάσχα (B)

7η    ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ (Β)               ΑΝΤΙΦΩΝΟ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ Ψλ.27(26),7-9                     ΕΙΣΑΚΟΥΣΕ, Κύριε, τη φωνή μου, με την οποία κραυγάζω. Για Σένα είπε η καρδία

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου