Ο καύσωνας δοκιμάζει την αντοχή της Παναγίας των Παρισίων

Ο καύσωνας δοκιμάζει την αντοχή της Παναγίας των Παρισίων

Οι θερμοκρασίες ρεκόρ που έφερε ο καύσωνας αυτή την εβδομάδα στο Παρίσι ανησυχούν τους ειδικούς, αναφορικά με την αντοχή των υλικών στην Παναγία των Παρισίων.
Ο επικεφαλής Αρχιτέκτονας του καθεδρικού ναού που υπέστη σοβαρές ζημιές από τη φωτιά στην Παναγία των Παρισίων τον περασμένο Απρίλιο, Φιλίπ Βιλνέβ, εξέφρασε την ανησυχία του για την στατικότητα μέρους του κτιρίου. «Ανησυχώ πολύ για τον καύσωνα» σημείωσε ο Βιλνέβ και πρόσθεσε: «Ο φόβος μας είναι πως οι ενώσεις ή τα τούβλα όσο στεγνώνουν χάνουν την συνοχή τους και τις δομικές τους ιδιότητες και έτσι ξαφνικά, ο θόλος μπορεί να υποχωρήσει».
Σε αντίθεση με τους πύργους όπου βρίσκεται το καμπαναριό, η οροφή του θόλου θα μπορούσε πολύ εύκολα να καταρρεύσει, αφού οι ειδικοί δεν έχουν καταφέρει ακόμη να πλησιάσουν στο σημείο και να εκτιμήσουν τη σοβαρότητα της κατάστασης.
Υποχωρεί ο καύσωνας στη Γαλλία
Από σήμερα Παρασκευή πάντως, ο καύσωνας δείχνει να υποχωρεί στη Γαλλία με τις θερμοκρασίες να φτάνουν το ανώτερο στους 27oC, έπειτα από ζεστές ημέρες καύσωνα που ξεπέρασαν τους 40oC και έθεσαν τον κρατικό μηχανισμό σε «πορτοκαλί συναγερμό».
Συγκεκριμένα στο Παρίσι το θερμόμετρο έδειξε 42.6 βαθμούς Κελσίου. Μάλιστα οι μετεωρολόγοι δεν δίστασαν να συγκρίνουν τη γαλλική πρωτεύουσα με τη Βαγδάτη του Ιράκ, όπου η μέση θερμοκρασία του Ιουλίου είναι στους… 43 βαθμούς. Παράλληλα, ρεκόρ υψηλών θερμοκρασιών σημειώθηκε και στο Βέλγιο (40,2 βαθμοί Κελσίου).

Πηγή: iefimerida.gr
 

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Ο σεισμός στην Τουρκία και Συρία…

Δυστυχώς ο σεισμός των 7.9 ρίχτερ που έπληξε Τουρκία και Συρία προξένησε μεγάλο αριθμό θυμάτων, που συνεχώς μεγαλώνει. Ο Πάπας Φραγκίσκος απέστειλε αμέσως συλλυπητήρια τηλεγραφήματα,

6η Κυριακή του Έτους

  ΑΝΤΙΦΩΝΟ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ (Ψλ 31 [30], 3-4) Ας είσαι για μένα οχυρωμένο κάστρο, και τόπος καταφυγής, για να με σώσεις. Επειδή εσύ είσαι

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου