Ο Καρδινάλιος της Κινσάσα στο Συμβούλιο του Πάπα

6

Ο Καρδινάλιος της  Κινσάσα στο Συμβούλιο του Πάπα

Η Αφρική εκπροσωπείται και πάλι στο Συμβούλιο των Καρδιναλίων. Αυτή είναι η κύρια καινοτομία που προκύπτει από τις αποφάσεις που έλαβε ο Πάπας σχετικά με την ομάδα των καρδινάλων που τον βοηθούν στη διακυβέρνηση της Καθολικής Εκκλησίας και συγκεκριμένα στο έργο σχετικά με το νέο Αποστολικό Σύνταγμα που αποσκοπεί στην αντικατάσταση του “Pastor Bonus” (Ο καλός Ποιμένας).
Το νέο πρόσωπο του Συμβουλίου, το οποίο συμπληρώνει τον αριθμό 7, είναι αυτό του Καρδινάλιου Φριντόλιν Αμπόνγκο Μπεσούγκου, Αρχιεπίσκοπου της Κινσάσα (Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό), ο οποίος φέρνει έναν αφρικανικό Καρδινάλιο πίσω στην ομάδα μετά την παρουσία του Καρδινάλου Λόρεντ Μονσενγκκό Πασίνια, ο οποίος είχε αποχωρήσει στο τέλος του 2018 μαζί με τους Cardinals Pell και Errazuriz Ossa.
Τα άλλα έξι μέλη έχουν επανεκλεγεί, δηλαδή οι καρδινάλιοι: Carscar Andrés Rodríguez Maradiaga, αρχιεπίσκοπος της Τεγκουσιγκάλπα (Ονδούρα) και συντονιστής της ομάδας, o Γραμματέας της Αγίας Έδρας Pietro Parolin, Seán Patrick O’Malley, Αρχιεπίσκοπος της Βοστώνης (Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής), Oswald Gracias, Αρχιεπίσκοπος της Βομβάης (Ινδία), Reinhard Marx, Αρχιεπίσκοπος του München und Freising (Ομοσπονδιακή Δημοκρατία της Γερμανίας) και Giuseppe Bertello, Πρόεδρος του Κυβερνείου του κράτους του Βατικανού. Ο Επίσκοπος Marco Mellino είναι ο νέος γραμματέας του Συμβουλίου των Καρδινάλων, στη θέση του Σεβασμιοτάτου Marcello Semeraro, τον οποίο τοποθέτησε ο Πάπας στη θέση του Προέδρου της Ρωμαϊκής Συνόδου για τις υποθέσεις των Αγίων.

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου