Ο ΚΑΡΔΙΝΑΛΙΟΣ MARADIAGA ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ “ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΗΣ” ΤΟΥ C7

5

Ο ΚΑΡΔΙΝΑΛΙΟΣ MARADIAGA. ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ “ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΗΣ” ΤΟΥ C7

Κάποιοι άνθρωποι ξεπερνούν τις δυνατότητες που, θεωρητικά, τους προσφέρει η χώρα τους. Ένας απ΄αυτούς ο Καρδινάλιος Oscar Rodriguez Maradiiaga, Αρχιεπίσκοπος της Τεγκουθιγκάλπα, στις ταπεινές Ονδούρες. ήδη 78 ετών, ο Σαλεσιανός (SDB), πρώην Πρόεδρος της ηπειρωτικής Συνόδου των Επισκόπων και της Διεθνούς Κάριτας, παραμένει προσωπικότητα κύρους στην Εκκλησία και στενός συνεργάτης του Πάπα Φραγκίσκου, ο οποίος τον επιβεβαίωσε ως “Συντονιστή” στην Επιτροπή των Καρδιναλίων που ασχολείται με την ανανέωση των θεσμών διακυβέρνησης της Αγίας Έδρας.
Στα μέλη προστέθηκε ο Fridolin Ambongo Besingu ( Αρχιεπίσκοπος Κινσάσας – Κογκό ) ενώ παραμένουν οι Pietro Parolin και Giuseppe Bertello ( Αρχιγραμματέας και Πρόεδρος του Κυβερνείου του Κράτους του Βατικανού, αντίστοιχα ) και οι Αρχιεπίσκοποι Sean Patrick O` Malley ( Βοστώνη – ΗΠΑ ), Oswald Gracias (Βομβάη – Ινδία), Reinhard Marx ( Μονάχου – Γερμανία ).
Στην τελευταία συνάντηση της Επιτροπής ( με τηλεδιάσκεψη ) συμμετείχε και ο Πάπας, πού δήλωσε ότι η μεταρρύθμιση προχωρά, παρά τα διοικητικά και οικονομικά προβλήματα…

Πληροφορίες από Vatican Insider – Φωτογραφία Maradiaga από διαδίκτυο 

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΕΒΑΝΤΗΣ
Μέλος Συνοδικής Επιτροπής ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΕΙΡΗΝΗ

 

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Το κήρυγμα της Κυριακής (του Σεβ. Νικολάου)

  ΕΟΡΤΗ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΔΩΡΕΑΣ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ Στη σημερινή ευαγγελική περικοπή ακούσαμε είναι ένα από τα πιο γνωστά επεισόδια του Ευαγγελίου, ο «πολλαπλασιασμός των άρτων».

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου