Ο Καναδάς γιορτάζει 200 χρόνια από την διακήρυξη του Ευαγγελίου στο Δυτικό και Βόρειο τμήμα της χώρας

Ο Καναδάς γιορτάζει 200 χρόνια από την διακήρυξη του Ευαγγελίου στο Δυτικό και Βόρειο τμήμα της χώρας

Έχουν περάσει 200 χρόνια από την άφιξη του πατέρα Norbert Provencher και των συναδέλφων του ιεραποστόλων στην σημερινή Αρχιεπισκοπή του Αγίου Βονιφάτιου. Η συνέντευξη με τον ειδικό Απεσταλμένο του Πάπα για την περίσταση.

«Αποστολικός ζήλος, τόλμη και θάρρος». «Η Εκκλησία ακόμη και σήμερα χρειάζεται άνδρες και γυναίκες ικανούς για μια τέτοια πίστη». «που έχουν τις ρίζες τους στον Χριστό» και που επιθυμούν «να διαδώσουν τη χαρά του Ευαγγελίου σε όσους δεν έχουν ακόμη γνωρίσει την αγάπη του Κυρίου». Με αυτά τα λόγια ο καρδινάλιος Gérald Cyprien Lacroix, αρχιεπίσκοπος του Κεμπέκ, σχολιάζει τις εορταστικές εκδηλώσεις για την 200η επέτειο από την διακήρυξη του Ευαγγελίου στο Δυτικό και Βόρειο τμήμα του Καναδά. Κατά τη συνέντευξή του στον Timothée Dhellemmes, ο ειδικός απεσταλμένος του Πάπα Φραγκίσκου, υπενθυμίζει ότι στον Καναδά «το κλίμα δεν είναι πάντοτε ευνοϊκό για τις χριστιανικές αξίες», αλλά και ότι «οι πάστορες εξακολουθούν να υπερασπίζονται αυτό που έχουν λάβει ως κληρονομιά».

Η ιεραποστολική τόλμη του πατέρα Provencher

Στο δυτικό και βόρειο τμήμα του Καναδά έχει μεταδοθεί η αγάπη του Χριστού χάρη στην ακούραστη αποστολή του πατέρα Joseph-Norbert Provencher και των συναδέλφων του ιεραποστόλων, οι οποίοι εστάλησαν το 1818 από τον τότε επίσκοπο του Κεμπέκ, σεβασμιότατο Joseph-Octave Plessis, με στόχο την ειρήνευση και τη διάρθρωση της αποικίας Rivière-Rouge. Το έργο τους είχε ένα τόσο θετικό αποτέλεσμα, που η εκκλησιαστική περιοχή του Αγίου Βονιφάτιου έγινε πρώτα επισκοπική διοίκηση και στη συνέχεια Αρχιεπισκοπή, υπό την καθοδήγηση του ίδιου σεβασμιότατου Joseph-Norbert Provencher. «Όσο μεγαλύτερη είναι η κοινωνία μας με τον Χριστό», επιμένει ο ειδικός απεσταλμένος του Πάπα, όσο πιο δυνατές «θα είναι οι ρίζες μας στο Ευαγγέλιο», τόσο πιο πολύ θα γινόμαστε «αληθινοί ευαγγελιστές», όπως εκείνοι που προηγήθηκαν από εμάς. «Το Ευαγγέλιο μας κάνει ελεύθερους», καταλήγει, «μας επιτρέπει να αναγνωρίσουμε τους εαυτούς μας ως αδελφούς και αδελφές». «Αυτό είναι το νόημα της διακήρυξης του Ευαγγελίου»: «να μην προσηλυτίζετε, αλλά να δίνετε χριστιανική μαρτυρία «αυτή είναι η σωστή μέθοδος, που είναι ικανή να αλλάξει τη ζωή, να οδηγήσει στο Χριστό».

Μετάφραση: ρφ

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ ευχήθηκε στον Σεβ. Αρχιεπίσκοπο ΡΚαθολικών Τήνου κ. Ιωσήφ

Σήμερα το απόγευμα, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ , συνοδευόμενος από Αρχιερατικό Επίτροπο Τήνου, Πρωτοπρ. Γεώργιο Φανερό, μετέβη στο Επισκοπείο της ΡΚαθολικής Αρχιεπισκοπής και ευχήθηκε

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΤΡΙΤΗ  ΤΗΣ 4ης  ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΗΣ ΤΕΣΣΡΑΚΟΣΤΗΣ 28 Μαρτίου 2023    Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος.  Αμήν Επικαλούμαι το 

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου