Η Εκκλησία απαντά με την προσευχή στις κατηγορίες του καθεστώτος

Η αληθινή ελπίδα για την Νικαράγουα είναι η προσευχή.  Η Χώρα σείεται από την αιματηρή εκστρατεία  καταπίεσης  της κυβέρνησης στην προσπάθειά της να σταματήσει τις έντονες διαμαρτυρίες  που τώρα γίνονται δραματικές.

Είναι μία περίοδος δραματική  κατά την οποία η εγγύτητα και η αλληλεγγύη  των Εκκλησιών της Λατινικής Αμερικής  και όλου του κόσμου  υπενθυμίζουν στο λαό  της Νικαράγουα ότι δεν είναι μόνοι.

Κατηγορίες προς την Εκκλησία από την Νικαραγουανή Κυβέρνηση

Η κατάσταση  στην Νικαράγουα  είναι δραματική. Στους τουλάχιστο 360 νεκρούς προστίθενται  ακόμη  η καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων  και η επιθέσεις εναντίον της Εκκλησίας.  Συμμετέχοντας  στις εκδηλώσεις για την 39η επέτειο της επανάστασης των Σαντινιστών , ο Πρόεδρος της Νικαράγουα  Daniel Ortega κατηγόρησε τους Επισκόπους ότι στρέφονται εναντίον της κυβέρνησης και τους ονόμασε «σατανιστές»  Ακόμη και στο  internet δεν λείπουν  επιθέσεις  εναντίον της Εκκλησίας.  

Ημέρες προσευχής και νηστείας

Μπροστά σ’ αυτή τη δραματική και λυπηρή κατάσταση όλες οι ελπίδες στηρίζονται στην προσευχή. Μετά την Ημέρα Νηστείας που προκήρυξε  η Εκκλησία  της Νικαράγουας  την επομένη ημέρα  βιώθηκε ί μια έντονη  σελίδα» εγγύτητας και αλληλεγγύης» προς τον Νικαραγουανό λαό.  Πρόκειται για την προσευχή  για την Νικαράγουα  που προώθησε η Σύνοδος της Ιεραρχίας της Νικαράγουας. Σε επίπεδο  διεθνές  υπάρχουν πολλές Σύνοδοι Ιεραρχίας  που οργάνωση ημέρες προσευχής για τον  ίδιο σκοπό.

Διάλογος και Ελπίδα

Ο Carlos Espinoza, συντάκτης του Γραφείου πληροφοριών, υπογράμμισε στο μικρόφωνο  του Federico Piana στο Ράδιο του Βατικανού ότι η Εκκλησία  απαντά  στις επιθέσεις με προσευχή. Αυτή είναι μία απάντηση  – προσέθεσε –  που η κυβέρνηση της Νικαράγουας  δεν καταλαβαίνει, καταλαβαίνει όμως η Νικαραγουανός λαός, όπου η Καθολική πίστη  έχει σταθερές και βαθιές ρίζες. Η κρίση πριν  να είναι πολιτική είνα ικοινωνική. Ηλύση  όπως πολλές φορές επανέλαβε η Εκκλησία  είναι δεμένη με το διάλογο.

Η Εκκλησία συμμετείχε στο διάλογο, με το ρόλο της μεσάζουσας, αλλά δυστυχώς διακόπηκε. Τώρα ελπίζοντας ότι θα ανοίξει και πάλι το κανάλι του διαλόγου,  βιώνεται μία περίοδος θλίψης που όμως δεν είναι χωρισμένη από την ελπίδα.

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Το Θρησκευτικό και το Λαογραφικό Μουσείο στην καρδιά των Λουτρών, γράφει η Σοφία Ανδριώτη αρχαιολόγος και συνεργάτιδα του Μουσείου

  Το Θρησκευτικό και Λαογραφικό Μουσείο των Πατέρων Ιησουιτών στα Λουτρά της Τήνου ανοίγει τις πόρτες του προς το κοινό αυτό το Σάββατο 15/06/24 και

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου