Ο Ιησούς και τα «fake news»

Ο Ιησούς και  τα «fakenews»

Η καλή και ωραία διήγηση του γεγονότος της Βασιλείας του Θεού  και της δικαιοσύνης του, που αναγγέλθηκε και κηρύχτηκε  ακούραστα από τον Ιησού (Βλ. Ματθ. 4,23), συνοδεύθηκε και ολοκληρώθηκε από  λόγους, παραβολές, προφητικές αναφορές  και αναγγελίες εσχατολογικές.

Ακόμη μια φορά, και ειδικά στις μέρες της δίκης  του Ιησού υπήρξαν όμως και ψευδείς  και κατευθυνόμενες  χωρίς τύψεις πληροφορίες  που αναφέρονται στην ανήθικη και παράνομη δίκη,  στον άδικο τρόπο της διαδικασίας  και στη  χρήση ψευδομαρτύρων,

Αυτές οι ψευδείς ειδήσεις  ήταν μια χονδροειδή  και απελπισμένη απόπειρα να θεωρηθεί ψεύτικη και παράνομη  η παρουσία και η εξουσία  της Βασιλείας  του Χρισμένου του Θεού.

Ο Ιησούς κατηγορήθηκε  ότι: προτίθεται να  καταστρέψει το Ναό  της Ιερουσαλήμ, δεν υπακούει στο νομο  του  Μωυσή, δεν πληρώνει  τους φόρους  τους οφειλόμενους στη Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία,  για την πρόθεση πολιτικής εξέγερσης  και χρήση βίας εναντίον του Βασιλείου του Ηρώδη.

Ο Ιησούς σ’ αυτές τις κατηγορίες και δυσφημίσεις απάντησε με την  «ομορφιά» της σιωπής του και με την αναμονή του «Καιρού», όταν οι αλήθειες για  τη Βασιλεία των Ουρανών  θα καταστούν η βάση της Εκκλησίας που οικοδομήθηκε πάνω στην πίστη  των  αληθινών αυτοπτών μαρτύρων, που είναι οι απόστολοί τους και οι μαθητές του.

Πάντα μια τεράστια δόση αναδρίας, φόβου και φθοράς  στις λανθασμένες ειδήσεις, όταν οι κατασκευαστές τους  αρχίζουν να αντιλαμβάνονται  ότι τα σχέδιά τους  ναυαγούν.  Αυτό συνέβη και  στα γεγονότα  που ακολούθησαν το θάνατο  του Ιησού. Η δύναμη πολυμέσων που χρησιμοποιούν οι φονταμενταλιστές , με την συνενοχή  των πολιτικών στρωμάτων  και με μία χρήση χωρίς ντροπή της διαφθοράς στις   δομές της εξουσίας , προσπάθησε να πετύχει ώστε  οι πραγματικές πληροφορίες  για την ανάσταση του Χριστού  να μη διαδοθούν. Η σκευωρία με όλους τους συντελεστές  της  και τις διαδικασίες της, διηγούνται με  αριστοτεχνικό τρόπο  από τον Ευαγγελιστή Άγιο Μάρκο  στα εδάφια 12-15 του κεφαλαίου  28.  Η απάντηση του  Θεού, σ’ αυτή  τη γελοία  διαδικασία των ψεύτικων ειδήσεων,  ήταν «η καλοσύνη» της συγνώμης του Πατέρα, με την ενέργεια  του Αγίου Πνεύματος  και την αναστημένη ζωή του Λόγου του Θεού.

Υπήρξαν,  υπάρχουν και πάντα θα υπάρχουν οι ψεύτικες ειδήσεις εις βάρος εκείνων που ακολουθούν το Χριστό. Μπορεί  να αλλάζουν τα άτομα  και οι καταστάσεις, αλλά η «αλήθεια»  η «καλοσύνη  και η ομορφιά» του Πατέρα , Υιού και Αγίου Πνεύματος θα υπερισχύσουν  μέσα στην Εκκλησία του Χριστού και στην ειλικρινή  μαρτυρία ενός πιστού λαού  και ιδιαίτερα εκείνων που έχουν ως αποστολή της διάδοσης του Ευαγγελίου.

Ο Χριστός  για μια φορά ακόμα  ήταν ο πρώτος που υπέστη όλα αυτά αλλά και νίκησε  και επομένως, όπου και πάλι χρειαστεί, θα είναι και πάλι εκείνος το πρότυπο  της αληθινής επικοινωνίας.

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

  ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΤΗΣ 3ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 27 Ιανουαρίου 2023                                       Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν

Πρόγραμμα Ενοριών

   Οικισμός Ενορία 28–29 Ιανουαρίου 2023 Αγάπη Αγίου Αγαπητού – Αετοφωλιά Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου – Άνδρος Καθεδρικού Ναού Αγίου Ανδρέα – Βωλάξ Γεννήσεως της Θεοτόκου  Κυριακή 09.30

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου