Ο Φραγκίσκος κοντά στο λαό του Μεξικού που επλήγη από σεισμό

5

Ο Φραγκίσκος κοντά στο λαό του Μεξικού που επλήγη από σεισμό

Στο τέλος της γενικής ακρόασης, κατά τον χαιρετισμό του προς τους ισπανόφωνους πιστούς, η σκέψη του Πάπα στράφηκε προς τους αδελφούς και τις αδελφές, θύματα του χθεσινού σεισμού στο Μεξικό.
«Προσευχόμαστε για όλους αυτούς». Η σκέψη του Πάπα στο τέλος της γενικής ακρόασης, στρέφεται «στα θύματα, στους τραυματίες», μετά τον βίαιο σεισμό που, αργά χθες το πρωί, συγκλόνισε το νότιο Μεξικό, «προκαλώντας θύματα, τραυματισμούς και τεράστιες ζημιές». «Είθε η βοήθεια του Θεού και των αδελφών να τους χορηγεί δύναμη και υποστήριξη», πρόσθεσε ο Φραγκίσκος κατά τον χαιρετισμό του προς τους ισπανόφωνους προσκυνητές, «αδελφοί και αδελφές, βρίσκομαι πολύ κοντά σας».

Θύματα και ζημιές
Ας θυμηθούμε ότι ένας σεισμός μεγέθους 7,4 βαθμών συγκλόνισε τις ακτές του Ειρηνικού στα νότια της χώρας η οποία ήδη παλεύει με την υγειονομική κρίση που έχει προκληθεί εξαιτίας του Covid-19 ο οποίος έχει μολύνει πάνω από 190 χιλιάδες άτομα, σε τουλάχιστον έξι πολιτείες. Οι νεκροί που μέχρι αυτή την ώρα είναι έξι, καταμετρώνται στην πολιτεία Oaxaca, το επίκεντρο του σεισμού που βρίσκεται κοντά στην πόλη La Crucita, αισθητός έγινε επίσης στην πρωτεύουσα, όπου δύο άτομα τραυματίστηκαν και περισσότερα από 30 κτίρια υπέστησαν ζημιές, ειδικά εκείνα που είχαν ήδη επηρεαστεί από τον σεισμό που το 2017, αποτέλεσε την αιτία για τον θάνατο 355 ατόμων. Εκατοντάδες είναι οι μετασεισμοί που ακόμη γίνονται αισθητοί από τον πληθυσμό, ενώ η United States Geological Survey, η επιστημονική υπηρεσία των Ηνωμένων Πολιτειών, έχει άρει την προειδοποίηση για τσουνάμι στις ακτές του Μεξικού, του Ισημερινού, του Παναμά, της Κόστα Ρίκα, του Ελ Σαλβαδόρ, της Γουατεμάλας, της Ονδούρας, της Νικαράγουα, του Περού και της Χαβάης.

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΤΗΣ 7ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ 23 Φεβρουαρίου 2024 Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος.  Αμήν Επικαλούμαι το  Πνεύμα 

Πρόγραμμα Θείων Λειτουργιών 24-25.2.2024

Οικισμός Ενορία  24 -25 Φεβρουαρίου 2024 Αγάπη Αγίου Αγαπητού 24/2 Σάββατο   17.00 Θεία Λειτουργία Αετοφωλιά Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου – Άνδρος Καθεδρικού Ναού Αγίου

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου