Ο φούρνος της αγάπης

Ο φούρνος της αγάπης

Η Βενετία είναι μια ιδιαίτερη ομορφιά, ανεπανάληπτη. ΣΕ κάθε γωνιά της πόλης σου παρουσιάζουν αξιοθαύμαστα. Αν όμως θέλει μια συμβουλή, μη χάσεις την ευκαιρία να επισκεφθείς τις ύαλο-βιομηχανίες   του Μουράνο. Πάντα με γέμιζε από περιέργεια η κατεργασία του γυαλιού. Αυτοί οι δάσκαλοι του γυαλιού είναι αληθινοί καλλιτέχνες  και ταυτόχρονα ταχυδακτυλουργοί.

Μερικές φορές παρουσιάζομαι στο εργαστήρι  ενώ ακόμη είναι κλειστό: έτσι μου δίνεται η ευκαιρία να μπω από τους πρώτους όταν ανοίξει. Ο Ντίνος  – «ο επί κεφαλής της εργασίας», όπως εκείνος αρέσκεται να αυτοαποκαλείται στους πελάτες, μόλις με είδε  καλεί τον Πέτρο  και τον διατάζει « Άναψε το φούρνο». Και έτσι για κάθε αντικείμενο που εγώ παραγγέλνω, αντηχεί πάντα το αξέχαστο: « Πέτρο άναψε το φούρνο».

Μια μέρα παρατήρησα  στον Ντίνο, πόσο  γίνεται ιδιαίτερος όταν απευθύνεται στον Πέτρο με τη φράση αυτή. Χρησιμοποιεί πάντοτε την ίδια φράση: “E, ο Πέτρος; Ξέρει καλά να ανάβει το φούρνο  και γνωρίζει σε ποια  θερμοκρασία πρέπει να φθάσει ο φούρνος, ώστε  το υλικό που θα επεξεργαστεί  να είναι αρκετά εύπλαστο και κατάλληλο  σε κάθε κτύπημα του καλλιτέχνη. Και όπως βλέπεις, τίποτε δεν μπορώ να κάνω χωρίς  τη ζεστασιά του φούρνου……Δεν μπορώ να αρχίσω τη δραστηριότητά μου, ούτε να συνεχίσω  χωρίς να έχω πριν απ’ όλα τη σωστή θερμοκρασία”.

Πριν απ’ όλα ανάβεις το φούρνο! Πριν απ’ όλα η αγάπη. Τα πάντα μπορώ εξ αιτίας που μου  δίνει ζεστασιά και δύναμη. Κάθε μέρα, κάθε στιγμή, σε κάθε πράξη  της ζωής μου, της ζωής σου, ανάβεις το φούρνο.  Είσελθε πρώτα  στην άσβεστη αγάπη του Θεού, μετά, το κάθε τι είναι εύκολο

 

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Πανήγυρη της Πεντηκοστής (Α)

ΠΑΝΗΓΥΡΗ  ΤΗΣ  ΠΕΝΤΗΚΟΣΤΗΣ (Α)   ΑΝΤΙΦΩΝΟ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ Η αγάπη του Θεού, χάρη στο Άγιο Πνεύμα που μας δόθηκε, υπερχείλισε τις καρδιές μας. Αλληλούια.

Mελέτη  του Ευαγγελίου της ημέρας

ΣΑΒΒΑΤΟ ΤΗΣ 7ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ 3 Ιουνίου 2023   Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν Επικαλούμαι το

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου