Ο διάλογος που έγινε, θα οδηγήσει κάπου;

Μετά από δύο ώρες ολοκληρώθηκε η συνάντηση στην οποία μετείχε ο κ. Καμμένος και ο υπουργός Παιδείας, Νίκος Φίλης
Πάντως ο Πάνος Καμμένος εξερχόμενος δήλωσε πολύ ευτυχής γιατί έγινε ένας γόνιμος διάλογος με την Εκκλησία
Μαζί με τον Αρχιεπίσκοπο το κατώφλι του Μαξίμου, πέρασαν οι μητροπολίτες Μεσογαίας, Φθιώτιδας και Σπάρτης, ενώ στο ίδιο τραπέζι με τον πρωθυπουργό κάθισαν ο υπουργός Παιδείας και ο κυβερνητικός εταίρος, Πάνος Καμμένος.
Μία δίωρη σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου για το θέμα των Θρησκευτικών που παραλίγο να τινάξει στον αέρα τις σχέσεις ανάμεσα στην κυβέρνηση και την Εκκλησία, ήταν αρκετή για να “λυθούν οι παρεξηγήσεις” έστω και προσωρινά τουλάχιστον.
Πρώτος εξήλθε από το Μέγαρο Μαξίμου, ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος ο οποίος δήλωσε πως ήταν μία γόνιμη συνάντηση όπου λύθηκαν οι παρεξηγήσεις και δήλωσε πως η διδασκαλία των Θρησκευτικών θα συνεχιστεί με τα παλιά βιβλία, εννοώντας όχι τα νέα του Νίκου Φίλη, κάτι που αποτελεί μεγάλη νίκη της Εκκλησίας έναντι της κυβέρνησης.
Από την πλευρά της κυβέρνησης και σύμφωνα με τα όσα είπε εξερχόμενος ο Νίκος Φίλης, το κλίμα ήταν εξαιρετικά καλό και δεν υπάρχει πλέον καμία παρεξήγηση
Αυτή η δήλωση του Νίκου Φίλη προκάλεσε μία σύγχυση για το τί μέλλει γενέσθαι τελικά στο θέμα των θρησκευτικών και αυτό που προέκυψε από τις επίμονες ερωτήσεις των δημοσιογράφων πως τα Θρησκευτικά θα διδάσκονται και με τα παλιά βιβλία αλλά και τα νέα προγράμματα Θρησκευτικών θα εφαρμοστούν.
Το σίγουρο είναι πως η κόντρα αυτή θα συνεχιστεί μέχρι και το τέλος του χρόνου, όπου θα ξεκινήσει διάλογος από μηδενική βάση για το μάθημα των Θρησκευτικών και μέχρι να αποφασιστεί ποιό θα είναι το τελικό πρόγραμμα σπουδών για το συγκεκριμένο μάθημα.
Ο Πάνος Καμμένος μετά τη συνάντηση δήλωσε πως ο διάλογος είναι πάντα γόνιμος και ότι Εκκλησία και Πολιτεία συνεχίζουν ενωμένες.

Πηγή κειμένου: Agioritikovima
 

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΤΕΤΑΡΤΗ  ΤΗΣ 3ης  ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΗΣ ΤΕΣΣΡΑΚΟΣΤΗΣ 22 Μαρτίου  2023    Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος.  Αμήν Επικαλούμαι το 

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου