Η ΓΙΟΡΤΗ ΤΗΣ ΣΥΓΝΩΜΗΣ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ

«Η χαρά της συμφιλίωσης με τον εαυτό μας, με τους άλλους και με τη δημιουργία»  είναι το θέμα που θα αποτελέσει την κατευθυντήρια γραμμή της γιορτής της συγνώμης που θα αρχίσει  το Σάββατο 8 Οκτωβρίου 2016 από τις 10 το πρωί μέχρι τις 4 το απόγευμα και το Ιωβηλαίο της Ευσπλαχνίας για τις οικογένειες, από τις 4 το απόγευμα έως  τις 7, στην Βασιλική του Αγίου  Παύλου εκτός των τειχών.

Η ημέρα θα κλείσει την «Εβδομάδα της Οικογένειας :  "Μαζί στην αγάπη" που θα διαρκέσει από τις 2 έως τις  8 Οκτωβρίου 2016 και έχει διοργανωθεί από το Κέντρο  για την ποιμαντική της οικογένειας  της Εκκλησιαστικής Επαρχίας της Ρώμης  σε συνεργασία με  Οργανώσεις   που ασχολούνται με την οικογένεια.

Η ημέρα του Σαββάτου στους χώρους της Βασιλικής του Αγίου Παύλου εκτός των τειχών  να ξεκινήσει  στις 10 το πρωί με την Γιορτή της συγνώμης  που προβλέπει την παρουσίαση τεσσάρων εργασιών με θέμα: «Τραυματισμένες οικογένειες», «Η συγνώμη είναι  δυνατή», «Καταλαβαίνεις αυτό που λέω;», «το προσκύνημα  του Ιωβηλαίου πορεία  της Ευσπλαχνίας». Στη διάρκεια της ημέρας  θα  υπάρξει υπηρεσία η οποία θα ασχοληθεί με την απασχόληση των παιδιών, που θα γίνουν και διάφορες αθλητικές εκδηλώσεις.

Το γεύμα θα γίνει  σε ειδικό χώρο γύρω από τη Βασιλική  με μία συμβολική οικογενειακή τιμή και θα συνοδεύεται από ένα μουσικό θέαμα  με προβολή εικόνων που θα έχουν τίτλο: «τα παιδιά είναι η αληθινή μουσική της οικογένειας».

Στις 4 το απόγευμα θα αρχίσει η Ιεροτελεστία  του Ιωβηλαίου της Ευσπλαχνίας  για τις οικογένειες  με τη δυνατότητα εξομολόγησης , στις 7 θα γίνει το πέρασμα από την Αγία Πύλη  και στις 5.30 θα τελεστεί η Θεία Λειτουργία από τον Βικάριο της Εκκλησιαστικής Επαρχίας της Ρώμης Καρδινάλιο Agostino Vallini. και θα εμψυχωθεί μουσικά από την χορωδία της Ενορίας της Παναγίας της Ελπίδας.

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΤΡΙΤΗ ΤΗΣ 19ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ ΕΟΡΤΗ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΘΗΡΕΣΙΑΣ ΒΕΝΕΔΙΚΤΗΣ ΤΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ ΠΡΟΣΤΑΤΙΔΑΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ  9 Αυγούστου 2022   Εις το όνομα του Πατρός

20η Κυριακή του Έτους (Κύκλος Γ)

20η ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ  Κύκλος Γ΄     ΑΝΤΙΦΩΝΟ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ (Ψλ 84 [83], 10-11) Κοίταξε, Θεέ, υπερασπιστή μας, στρέψε το βλέμμα σου στο

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου