Η ΓΙΟΡΤΗ ΤΗΣ ΣΥΓΝΩΜΗΣ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ

«Η χαρά της συμφιλίωσης με τον εαυτό μας, με τους άλλους και με τη δημιουργία»  είναι το θέμα που θα αποτελέσει την κατευθυντήρια γραμμή της γιορτής της συγνώμης που θα αρχίσει  το Σάββατο 8 Οκτωβρίου 2016 από τις 10 το πρωί μέχρι τις 4 το απόγευμα και το Ιωβηλαίο της Ευσπλαχνίας για τις οικογένειες, από τις 4 το απόγευμα έως  τις 7, στην Βασιλική του Αγίου  Παύλου εκτός των τειχών.

Η ημέρα θα κλείσει την «Εβδομάδα της Οικογένειας :  "Μαζί στην αγάπη" που θα διαρκέσει από τις 2 έως τις  8 Οκτωβρίου 2016 και έχει διοργανωθεί από το Κέντρο  για την ποιμαντική της οικογένειας  της Εκκλησιαστικής Επαρχίας της Ρώμης  σε συνεργασία με  Οργανώσεις   που ασχολούνται με την οικογένεια.

Η ημέρα του Σαββάτου στους χώρους της Βασιλικής του Αγίου Παύλου εκτός των τειχών  να ξεκινήσει  στις 10 το πρωί με την Γιορτή της συγνώμης  που προβλέπει την παρουσίαση τεσσάρων εργασιών με θέμα: «Τραυματισμένες οικογένειες», «Η συγνώμη είναι  δυνατή», «Καταλαβαίνεις αυτό που λέω;», «το προσκύνημα  του Ιωβηλαίου πορεία  της Ευσπλαχνίας». Στη διάρκεια της ημέρας  θα  υπάρξει υπηρεσία η οποία θα ασχοληθεί με την απασχόληση των παιδιών, που θα γίνουν και διάφορες αθλητικές εκδηλώσεις.

Το γεύμα θα γίνει  σε ειδικό χώρο γύρω από τη Βασιλική  με μία συμβολική οικογενειακή τιμή και θα συνοδεύεται από ένα μουσικό θέαμα  με προβολή εικόνων που θα έχουν τίτλο: «τα παιδιά είναι η αληθινή μουσική της οικογένειας».

Στις 4 το απόγευμα θα αρχίσει η Ιεροτελεστία  του Ιωβηλαίου της Ευσπλαχνίας  για τις οικογένειες  με τη δυνατότητα εξομολόγησης , στις 7 θα γίνει το πέρασμα από την Αγία Πύλη  και στις 5.30 θα τελεστεί η Θεία Λειτουργία από τον Βικάριο της Εκκλησιαστικής Επαρχίας της Ρώμης Καρδινάλιο Agostino Vallini. και θα εμψυχωθεί μουσικά από την χορωδία της Ενορίας της Παναγίας της Ελπίδας.

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου