“Ο άθεος πατέρας μου βρίσκεται στον παράδεισο;” ρώτησε τον Πάπα κλαίγοντας

"Ο άθεος πατέρας μου βρίσκεται στον παράδεισο;" ρώτησε τον Πάπα κλαίγοντας

συντάχθηκε από Mαρία Ανδρονίκου

«Ο Θεός ήταν σίγουρα περήφανος για τον πατέρα σου», είπε ο Πάπας

Aυτό απάντησε συγκινημένος ο Πάπας Φραγκίσκος, όταν ο μικρός Emanuele μη μπορώντας να συγκρατήσει τα δάκρυά του, τον ρώτησε αν ο άθεος πατέρας του, που πέθανε πριν από λίγο καιρό, βρίσκεται τώρα στον παράδεισο.

Ο μικρός Emanuele, συναντήθηκε με τον Παπά κατά τη διάρκεια παπικής επίσκεψης στην ενορία του Αγίου Παύλου του Σταυρού στις παρυφές της Ρώμης. Μετά την ολοκλήρωση της επίσκεψης, και κατά τη διάρκεια μιας συνεδρίασης ερωτήσεων και απαντήσεων με παιδιά της ενορίας, ο Emanuele πλησίασε το μικρόφωνο για να κάνει στον Francis μια ερώτηση.

Το νεαρό αγόρι χαμογέλασε στον πάπα καθώς πλησίαζε το μικρόφωνο. Αλλά στη συνέχεια πάγωσε κι έχασε τα λόγια του. "Δεν μπορώ να το κάνω," είπε ο Emanuele.

Ο κ. Leonardo Sapienza, ένας παπικός βοηθός, ενθάρρυνε το αγόρι, αλλά συνέχισε να λέει: "Δεν μπορώ."

«Έλα, έλα σε μένα, Emanuele», είπε ο Πάπας. "Ελα να το ψιθυρίσεις στο αυτί μου".

Ο Πάπας έδωσε στο αγόρι μια αγκαλιά και οι δυο τους είχαν μια χαμηλόφωνη συνομιλία μεταξύ τους. Ο Francis απευθύνθηκε στη συνέχεια στο πλήθος, λέγοντας ότι ο Emanuele είχε δώσει την άδεια να μοιραστεί τη συνομιλία μαζί τους. Τότε αποκάλυψε ότι ο Emanuele έκλαιγε για τον πατέρα του, ο οποίος πέθανε πρόσφατα και ήταν άθεος, αλλά όπως ανέφερε ο ίδιος, ήταν ένας καλός άνθρωπος που είχε βαφτίσει και τα τέσσερα παιδιά του. "Είναι στον ουρανό ο ο μπαμπάς μου;", τον ρώτησε με δάκρυα στα μάτια.

"Αν μόνο μπορούσαμε να φωνάξουμε όλοι όπως ο Emanuele όταν έχουμε πόνο στην καρδιά μας όπως έχει", είπε ο Πάπας στα παιδιά. "Κλαίει για τον πατέρα του και είχε το θάρρος να το κάνει μπροστά μας γιατί στην καρδιά του υπάρχει αγάπη για τον πατέρα του".

«Πόσο όμορφο είναι να ακούσεις έναν γιο να λέει για τον πατέρα του,« Ήταν καλός », είπε ο Πάπας στα παιδιά. "Και τι όμορφη μαρτυρία ενός γιου που κληρονόμησε τη δύναμη του πατέρα του, ο οποίος είχε το θάρρος να φωνάξει μπροστά σε όλους μας. Αν αυτός ο άνθρωπος ήταν σε θέση να κάνει τα παιδιά του έτσι, τότε είναι αλήθεια, ήταν καλός άνθρωπος. Ήταν καλός άνθρωπος".

«Ο Θεός εγκαταλείπει τα παιδιά του;» ρώτησε ο Πάπας. "Ο Θεός εγκαταλείπει τα παιδιά του όταν είναι καλοί;"

Τα παιδιά φώναξαν: "Όχι."

«Αυτή είναι η απάντηση, Emanuele », είπε ο Πάπας στο αγόρι. "Ο Θεός ήταν σίγουρα υπερήφανος για τον πατέρα σου "

 

Περισσότερα στο: https://alphanews.live/international

 

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΣΑΒΒΑΤΟ  ΤΗΣ 4ης  ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΗΣ ΤΕΣΣΑΡΑΚΟΣΤΗΣ 1 Απριλίου 2023    Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος.  Αμήν Επικαλούμαι το 

5η Κυριακή της Τεσσαρακοστής Α      

5η ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΗΣ ΤΕΣΣΑΡΑΚΟΣΤΗΣ                (Α)                   ΑΝΤΙΦΩΝΟ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ                                  Πβ. Ψλ 43(42),1-2                     Κρίνε με, Κύριε, υπεράσπισε την υπόθεσή μου από ένα

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου