ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟ ΝΟΜΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟ ΝΟΜΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Χθες 18 Απριλίου 2018 στην απογευματινή συνεδρίαση της Ιεράς Συνόδου της Καθολικής Ιεραρχίας της Ελλάδος  έγινε δεκτή αντιπροσωπεία του Νομικού Συμβουλίου της η οποία αποτελείτο από την κυρία Ψάλτη Αικατερίνη, κ. Νίκο Δούναβη και ο Γεώργιος Κωνστάντες.

Οι Ιεράρχες εξέτασαν μαζί με τα παρόντα μέλη του Νομικού Συμβουλίου θέματα που αφορούν την επικαιροποίηση λατρείας των Ναών της, σε εφαρμογή του Νόμου 4301 του 2014 που αφορά τα εκκλησιαστικά και θρησκευτικά νομικά πρόσωπα.

Η Ιερά Σύνοδος, από κοινού με το νομικό Συμβούλιο της  κατέληξε σε πρόταση την οποία θα υποβάλει στο Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, προκειμένου να διευκολύνει τη διαδικασία της επικαιροποίησης της αδείας λειτουργίας των λατρευτικών της χώρων.

Οι Ιεράρχες εξέτασαν με τους παρόντες νομικούς και άλλα θέματα που απασχολούν την Καθολική Εκκλησία και ελήφθησαν οριστικοποιήθηκαν συγκεκριμένες προτάσεις που θα προωθηθούν όπου δει. 

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΣΑΒΒΑΤΟ  ΤΗΣ 4ης  ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΗΣ ΤΕΣΣΑΡΑΚΟΣΤΗΣ 1 Απριλίου 2023    Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος.  Αμήν Επικαλούμαι το 

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου