Ο Αρχιεπίσκοπος Παρισίων πρώην ιατρός, πρόθυμος να επιστρέψει στους ασθενείς.

Ο Αρχιεπίσκοπος Παρισίων πρώην ιατρός, πρόθυμος να επιστρέψει στους ασθενείς.

Ο νέος Αρχιεπίσκοπος Παρισίων, Σεβασμιότατος Μιχαήλ Aupetit, 69 ετών, πρώην ιατρός που χειροτονήθηκε ιερέας σε ηλικία 44 ετών, επέλεξε να απευθύνει κάθε μέρα ένα μήνυμα προς τους πιστούς που βρίσκονται απομονωμένοι στα σπίτια τους. Μια σύντομη προσευχή 3 λεπτών που τους υπενθυμίζει ότι αποτελούν έναν λαό από αδέλφια, παιδιά του ίδιου και μοναδικού Πατέρα. Για το κλείσιμο των ναών αναφέρει ότι αυτό πρέπει να το δεχτούμε σαν μια ευκαιρία κάθαρσης και πως δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος να χάσουμε την πίστη, αλλά αντιθέτως αυτό θα τη μεταδώσει σε πολλούς Γάλλους: “Όταν διψάς, τρέχεις προς το νερό. Κι όταν μας δίνεται το νερό, πίνουμε άφθονα”.

Και στη Γαλλία πολλοί ιερείς καταφεύγουν στα εργαλεία του διαδικτύου για να μείνουν κοντά στους πιστούς. “Οφείλουμε να μεταδώσουμε τη θεία χάρη, όχι τον ιό”, είπε ο Αρχιεπίσκοπος που τη Μεγάλη Πέμπτη ελπίζει να ανεβεί στη Βασιλική της Ιεράς Καρδίας και να ευλογήσει την πόλη των Παρισίων από ψηλά”. Ενώ “τη Μεγάλη Παρασκευή θα ήθελα να μπορέσω να μπω στην Παναγία των Παρισίων, ακόμη και μόνος μου”, πρόσθεσε.

Καθότι πρώην ιατρός, είναι διαθέσιμος να επισκέπτεται κάθε μέρα τους ασθενείς από κορωνοϊό, αμέσως μετά την καθημερινή κατά μόνας Λειτουργία που τελεί στο Επισκοπείο. “Σκεφτόμαστε μαζί με την πολιτική Διοίκηση Παρισίων να βρούμε έναν τρόπο για να φιλοξενήσουμε τους ασθενείς με κορωνοϊό σε χώρους της αρχιεπισκοπικής μας επαρχίας, ακόμη και στο Επισκοπείο”, τόνισε. Σε ό,τι αφορά τον κίνδυνο να κολλήσει με τη σειρά του τον ιό, ανέφερε: “Νομίζω τον είχα ήδη κολλήσει. 15 μέρες πριν είχα μια ανοσία και μια απώλεια της όσφρησης. Δεν είχα άλλα συμπτώματα”.

Με μια επιστολή του απευθύνθηκε στους διοικητές των γαλλικών νοσοκομείων λέγοντας ότι “υπάρχουν 55 νέοι σε ηλικία ιερείς που είναι πρόθυμοι ν’ ακούσουν και να ενισχύσουν τις οικογένειες που χτυπήθηκαν από αυτή την ασθένεια. Ελπίζουμε να το κάνουμε πράξη λαμβάνοντας, προφανώς, όλες τις απαραίτητες προφυλάξεις. Μπορούν επίσης να χορηγήσουν το Ευχέλαιο σε αυτούς που το επιθυμούν. Δεν υπάρχει λόγος να αρνούμαστε αυτή την πνευματική ενίσχυση, που μπορεί να προσφέρει μέγιστη βοήθεια για τη θεραπεία”.

Θα επιστρέψει η πίστη όταν όλο αυτό τελειώσει; Ο Αρχιεπίσκοπος Παρισίων δεν έχει την παραμικρή αμφιβολία γι’ αυτό. Στο τέλος όλου αυτού του κακού θα επιστρέψει η χριστιανική ελπίδα.

Μετάφραση: π.Λ
 

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΤΕΤΑΡΤΗ ΤΗΣ 7ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ 19 Ιουνίου 2024   Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν Επικαλούμαι το

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΤΡΙΤΗ ΤΗΣ 7ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ 18 Ιουνίου 2024   Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν Επικαλούμαι το

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου