Ο ΑΠΟΣΤΟΛΙΚΟΣ ΝΟΥΝΤΣΙΟΣ ΣΤΗΝ ΙΕΡΑ ΣΥΝΟΔΟ

Ο ΑΠΟΣΤΟΛΙΚΟΣ ΝΟΥΝΤΣΙΟΣ ΣΤΗΝ ΙΕΡΑ ΣΥΝΟΔΟ

Την Πέμπτη, 19 Απριλίου 2018, η Ιερά Σύνοδος των Επισκόπων της Καθολικής Εκκλησίας στην Ελλάδα, κατά την τρίτη ημέρα των εργασιών της, που διεξάγονται στην Ιερά Μονή των Πατέρων Καπουκίνων στους Αγίους Αναργύρους Αττικής, δέχθηκε την επίσκεψη του Αποστολικού Νουντσίου της Αγίας Έδρας στην Ελλάδα, Τιτουλαρίου Αρχιεπισκόπου της Sila, Σεβασμιοτάτου Savio Hon Tai-Fai, ο οποίος συνοδευόταν από τον Γραμματέα της Αποστολικής Νουντσιατούρας, Πανοσιολογιότατο π.Massimo Catterin.

Στο πλαίσιο της αδελφικής αυτής επίσκεψης, ο Σεβασμιότατος Νούντσιος μίλησε προς την Ιερά Σύνοδο για τη νέα Αποστολική Παραίνεση “Gaudete et exsultate” του Πάπα Φραγκίσκου, που πραγματεύεται τη χριστιανική αγιότητα, και τόνισε πως η παρουσία του Αποστολικού Νουντσίου φανερώνει τη μέριμνα και το ενδιαφέρον του Αγίου Πατρός για την Ελλάδα και την τοπική Καθολική Εκκλησία. Στη συνέχεια τα μέλη της Ιεράς Συνόδου, μέσα σε ένα κλίμα διαλόγου, ενημέρωσαν τον Σεβασμιότατο Νούντσιο για τις χαρές και τις ελπίδες, τις αγωνίες και τις προσδοκίες της Καθολικής Εκκλησίας στην Ελλάδα, και συζητήθηκαν τρόποι αντιμετώπισης διαφόρων καταστάσεων.

Το βράδυ της ίδιας ημέρας, ο Σεβασμιότατος Νούντσιος παρέθεσε δείπνο στα μέλη της Ιεράς Συνόδου, το οποίο παρατέθηκε στην έδρα της Αποστολικής Νουντσιατούρας στο Ψυχικό.

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΤΡΙΤΗ ΤΗΣ 7ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ 18 Ιουνίου 2024   Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν Επικαλούμαι το

Επίσκεψη Δημοτικού Σχολείου Εξωμβούργου στο Θρησκευτικό & Λαογραφικό Μουσείο Πατέρων Ιησουιτών στα Λουτρά

Επίσκεψη Δημοτικού Σχολείου Εξωμβούργου στο Θρησκευτικό & Λαογραφικό Μουσείο Πατέρων Ιησουιτών στα Λουτρά Την τιμητική του είχε το Δημοτικό Σχολείο Εξωμβούργου που επισκέφθηκε, την Τετάρτη

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου