Ο ΑΠΟΣΤΟΛΙΚΟΣ ΝΟΥΝΤΣΙΟΣ ΣΤΗ ΣΥΝΟΔΟ

Ο ΑΠΟΣΤΟΛΙΚΟΣ ΝΟΥΝΤΣΙΟΣ ΣΤΗ ΣΥΝΟΔΟ

Χθες, Πέμπτη 16 Νοεμβρίου 2017, τρίτη ημέρα των εργασιών της Ιεράς Συνόδου, ο νέος Αποστολικός Νούντσιος Σεβασμιότατο Αρχιεπίσκοπο π. Savio Hon TAI-FAI, S.D.B.. συνευόμενος από τον Γραμματέα της Αποστολικής Νουντιατούρας Πανοσιολογιότατο π. Μάξιμο Katerin, επισκέφθηκε την Ιερά Σύνοδο σε μια πρώτη    γνωριμία με τους Ιεράρχες της Καθολικής Εκκλησίας της Ελλάδος.

Μέσα σε μία αδελφική και εγκάρδια ατμόσφαιρα, Ο Πρόεδρος της Ιεράς Συνόδου, Σεβασμιότατος π. Σεβαστιανός, υποδέχθηκε τον νέο Αποστολικό Νούντσιο και του ευχήθηκε εκ μέρους όλων των παρόντων μελών της Συνόδου το: «καλώς ήλθατε στην Ελλάδα και καλή επιτυχία στην αποστολή σας».

Στη συνέχεια του παρουσίασε ένα – ένα τα μέλη της Ιεράς Συνόδου.

Σεβασμιότατος Savio Son μετέφερε στους Ιεράρχες την ευλογία και τις ευχές του Αγίου Πατέρα Πάπα Φραγκίσκου  και εξέφρασε τη χαρά του που βρίσκεται στην Ελλάδα με μία όμως λεπτή και δύσκολη αποστολή, που εύχεται να είναι προ όφελος της Εκκλησίας και της Πολιτείας  και πάνω από όλα για τη δόξα του Θεού.

Η Ιερά Σύνοδος ενημέρωσε τον Αποστολικό Νούντσιο για τα σημαντικότερα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Καθολική Εκκλησία στην Ελλάδα. 

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΣΑΒΒΑΤΟ 34ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ 26 Νοεμβρίου 2022                                              Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν Επικαλούμαι το Πνεύμα

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου