Ο ΑΓΙΑΣΜΟΣ ΤΩΝ ΥΔΑΤΩΝ ΣΤΗ ΣΑΜΟ

Ο ΑΓΙΑΣΜΟΣ ΤΩΝ ΥΔΑΤΩΝ ΣΤΗ ΣΑΜΟ

Με κάθε επισημότητα εορτάστηκε η εορτή της Βαπτίσεως του Κυρίου και ο αγιασμός των υδάτων στην ενορία μας στη Σάμο την Κυριακή 8 Ιανουαρίου 2017.

Το πρωί του Σαββάτου έφτασε από την Μύκονο ο εφημέριος μας, π. Ριχάρδος Ταράσκεβιτς  ο οποίος βρίσκονταν ήδη εκεί για να τελέσει την εορτή των Θεοφανείων,  παρά τα έντονα προβλήματα στις θαλάσσιες συγκοινωνίες  που είχαν δημιουργηθεί τις προηγούμενες μέρες λόγω των πολλών μποφόρ.

Μποφόρ στα οποία δεν επέτρεψαν και στο Σεβασμιότατο Αρχιεπίσκοπο Νάξου Τήνου να έρθει και να προσευχηθεί  μαζί μας.

Παρά το τσουχτερό κρύο και τις μεγάλες αποστάσεις που πρέπει να διανύσουν οι ενορίτες  μας, συγκεντρώθηκαν στην ενορία για να δοξάσουν και να εορτάσουν την βάπτιση του Κυρίου.

Ο Ναός κατάλληλα στολισμένος και προετοιμασμένος  υποδέχτηκε τους πιστούς ενώ στο τέλος της Θείας Λειτουργίας δόθηκε σε όλους αγίασμα.

Κατά την διάρκεια της Θείας Λειτουργίας έγινε αγιασμός των υδάτων, ανανεώθηκαν οι  υποσχέσεις του Βαπτίσματος ενώ  κατά την ομιλία ειπώθηκαν τα νοήματα της εορτής αλλά και  εξηγήθηκαν τα βιβλικά κείμενα που ακούστηκαν καυτά την ακολουθία του Λόγου.

Στην τελετή παρόν ήταν και ο ιεροσπουδαστής  κ. Αλέξανδρος  της  Καθολικής  Εκκλησίας   της Ελβετίας,  ο οποίος επισκέφτηκε για λίγες ημέρες την οικογένεια του εδώ στη Σάμο μιας  και το ιεροσπουδαστήριο του ήταν  κλειστό λόγω  των εορτών των Χριστουγέννων. 
Ο Αλέξανδρος  συμμετείχε τόσο στην Ακολουθία του Λόγου του Θεού, όσο και στην Θ. Λειτουργία της Βαπτίσεως του Κυρίου και με την ενεργή του παρουσία και υπηρεσία του έδωσε μια ιδιαίτερη ομορφιά στις τελετές που πραγματοποιήθηκαν στην ενορία μας.

υπμφ

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΤΗΣ 15ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 19 Ιουλίου 2024   Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν Επικαλούμαι

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΠΕΜΠΤΗ ΤΗΣ 15ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 18 Ιουλίου 2024 Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν Επικαλούμαι το

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου