Ο άγγελος φύλακας είναι ένας φίλος τον οποίο δεν βλέπουμε αλλά που αισθανόμαστε

Ο άγγελος φύλακας είναι ένας φίλος τον οποίο δεν βλέπουμε αλλά που αισθανόμαστε

Την ημέρα κατά την οποία η Εκκλησία τιμά τους Αγίους Αγγέλους Φύλακες, ο Πάπας δημοσίευσε αυτό το Tweet στον λογαριασμό @Pontifex σε εννέα γλώσσες: «Ο άγγελος φύλακας είναι ένας φίλος τον οποίο δεν βλέπουμε, αλλά που αισθανόμαστε. Μας συνοδεύει κατά την πορεία μας πάνω στη γη μέχρι τον ουρανό».

Ο Πάπας Φραγκίσκος είχε μιλήσει γι αυτό το θέμα κατά την ομιλία του στην SantaMartaστις 2 Οκτωβρίου 2014. Ο φύλακας άγγελος υπάρχει – είχε πει – δεν αποτελεί ένα αποκύημα της φαντασίας, όπως πολύ καλά εξηγεί η Εκκλησιαστική Παράδοση την οποία βρίσκουμε στην Κατήχηση. Αποτελεί ένα σύντροφο που ο Θεός έχει τοποθετήσει δίπλα μας κατά την πορεία της ζωής μας:

“ «Πόσες φορές έχουμε αισθανθεί: «Μα… θα πρέπει να κάνεις έτσι, αυτό δεν είναι σωστό, πρόσεχε!». Πολλές φορές! Είναι η φωνή αυτού του συνοδοιπόρου μας».

«Θα πρέπει να ακούμε «τις συμβουλές του» – εξηγεί ο Πάπας – και «να μην επαναστατούμε, επειδή η εξέγερση, η επιθυμία να είμαστε ανεξάρτητοι, αποτελεί κάτι που όλοι έχουμε, είναι η υπερηφάνεια, αυτή που είχε και ο πατέρας μας ο Αδάμ στον γήινο Παράδεισο: η ίδια». «το να απομακρύνουμε τον συνοδοιπόρο μας είναι επικίνδυνο, επειδή κανένας άντρας, καμιά γυναίκα δεν μπορεί να συμβουλεύει τον εαυτό του. Εγώ μπορώ να συμβουλεύσω κάποιον άλλο, αλλά όχι τον εαυτό μου. Υπάρχει το Άγιο Πνεύμα που με συμβουλεύει, υπάρχει ο άγγελος που με συμβουλεύει».

Ο Πάπας Φραγκίσκος μας καλεί να αναρωτηθούμε: «Πώς είναι η σχέση με τον φύλακα άγγελό μου; Τον ακούω; Του λέω καλημέρα, το πρωί; Του λέω: «Φύλαξέ με κατά τη διάρκεια του ύπνου;». Μιλώ μαζί του; Του ζητώ να με συμβουλεύει; Βρίσκεται δίπλα μου. Σε αυτή την ερώτηση μπορούμε να απαντήσουμε σήμερα, καθένας από εμάς: Πώς είναι η σχέση με αυτόν τον άγγελο που ο Κύριος έστειλε για να με φυλάει και να με συνοδεύει στη πορεία μου και ο οποίος βλέπει πάντα το πρόσωπο του Πατέρα που βρίσκεται στους ουρανούς;».

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

«Σώμα Χριστού» στον απόστολο Παύλο

«ΣΩΜΑ ΧΡΙΣΤΟΥ» ΣΤΟΝ ΑΠΟΣΤΟΛΟ ΠΑΥΛΟ Δύο τύποι εκκλησίας   Όπως είναι γνωστό, η διδασκαλία περί «Σώματος Χριστού» δεν είναι ενιαία στις Επιστολές του Αποστόλου Παύλου.

Προετοιμασία Μελλονύμφων

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Στην Μετασυνοδική Αποστολική Παραίνεσή του ο Πάπας Φραγκίσκος γράφει: η συζυγική αγάπη που ενώνει τους συζύγους είναι μια αγάπη εξαγιασμένη, εμπλουτισμένη και φωτισμένη από

Angelus, 19 Μαρτίου 2023

ΠΑΠΑΣ ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΣ ΑΓΓΕΛΟΣ ΚΥΡΙΟΥ Πλατεία Αγίου Πέτρου Κυριακή, 19 Μαρτίου 2023   Αγαπητοί αδελφοί και αδελφές, καλημέρα! Σήμερα το Ευαγγέλιο μας δείχνει τον Ιησού που

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου