«Ελεύθερες γυναίκες που ασχολούνται με τα ουσιώδη»

 «Ελεύθερες γυναίκες που ασχολούνται με τα ουσιώδη»


«Η αγάπη που φέρετε μέσα στις καρδιές σας σάς κάνει γυναίκες ελεύθερες που ασχολούνται με τα ουσιώδη». Αυτό υπογράμμισε ο Πάπας Φραγκίσκος υποδεχόμενος σε ακρόαση χθες, Δευτέρα 2 Οκτωβρίου 2017, στην Saladel Concistoro στο Βατικανό, τις συμμετέχουσες στην 11η Γενική Συνέλευση των Μικρών Αδελφών του Ιησού.

«Μη φοβάστε να προχωρήσετε, φέροντας μέσα στις καρδιές σας το μικρό Βρέφος Ιησού, σε όλα τα μέρη όπου υπάρχουν οι μικρότεροι του κόσμου μας. Παραμείνετε ελεύθερες από δεσμεύσεις έργων και αντικειμένων, ελεύθερες για να αγαπάτε εκείνους που συναντάτε, οπουδήποτε το Άγιο Πνεύμα σας οδηγεί», είπε ο Ποντίφικας στη θρησκευτική οικογένεια που ιδρύθηκε από το 1939 από την «petite soeur» ή «piccola sorella» (μικρή αδελφή) Maddalena di Gesù. «Ελεύθερες για να πετάξετε, ελεύθερες για να ονειρεύεστε», πρόσθεσε ο Jorge Bergoglio.

Ο Πάπας Φραγκίσκος παρότρυνε τις Μικρές Αδελφές, οι οποίες έχουν τη βασική τους κατοικία στο TreFontaneστη Ρώμη, σε ένα χώρο παρακείμενο στο μοναστήρι των Τραπιστών, να  «επιστρέφουν συνεχώς» στην αυθεντική εμπειρία της ιδρύτριάς τους.

Η πνευματικότητα των Μικρών Αδελφών του Ιησού, είπε ο Πάπας για την ιδιαιτερότητα του τάγματος, είναι το να «βρίσκονται εκεί» για «να αγαπούν, για να είναι με τους μικρότερους, όπως έκανε ο Ιησούς, για να διακηρύττουν το Ευαγγέλιο με την απλή ζωή που κάνουν με το έργο, με την παρουσία, με τη φιλία, με την άνευ όρων υποδοχή».

«Να ενεργείτε έτσι ώστε να διατηρείτε ένθερμη την πνευματική σας ζωή, επειδή είναι από αυτή την αγάπη, την οποία λαμβάνετε αδιάλειπτα και πάντα ανανεωμένη από τον Θεό που απορρέει η αγάπη σας για τους αδελφούς και τις αδελφές», συνέχισε ο Ποντίφικας. «Είναι γι αυτή την πνευματική ζωή που οι νέοι διψούν και η οποία τους επιτρέπει να ανταποκριθούν με τη σειρά τους στην πρόσκληση του Κυρίου. Είναι από αυτή την πνευματική ζωή που απορρέει η ευαγγελική μαρτυρία που περιμένουν οι φτωχοί».

Στην ομιλία του, ο Φραγκίσκος επέμεινε στην κοινοτική ζωή. «Να έχετε στην καρδιά σας την ποιότητα της αδελφικής ζωής για τις κοινότητές σας», αναφώνησε, υπενθυμίζοντας ότι η ιδρύτριά τους «ακολουθώντας τον φτωχό Ιησού μεταξύ των φτωχών, βρήκε τη χαρά, μια χαρά που εκείνη μοιράστηκε με όλους, ξεκινώντας από τις αδελφές της».

«Οι καρδιές σας δεν έχουν εμπόδια», συνέχισε ο Ποντίφικας, και παρόλο που οι Μικρές Αδελφές του Ιησού από μόνες τους δεν μπορούν να αλλάξουν τον κόσμο, μπορούν να τον φωτίσουν «φέρνοντας τη χαρά του Ευαγγελίου στις γειτονιές, στους δρόμους, αναμειγνυόμενες με τα πλήθη, πάντα περισσότερο κοντά στους πιο μικρούς».

«Η ιδρύτριά σας σάς κάλεσε να γίνεται “Άραβες μεταξύ Αράβων, νομάδες μεταξύ νομάδων, εργάτριες μεταξύ εργατών και κυρίως, άνθρωποι μεταξύ των ανθρωπίνων όντων”» με αυτά τα λόγια υπενθύμισε ο Φραγκίσκος το αρχικό χάρισμα των Μικρών Αδελφών. Ή «άνθρωποι του λούνα παρκ μεταξύ  ανθρώπων που εργάζονται στο λούνα παρκ, όπως εδώ στη Ρώμη», πρόσθεσε αναφερόμενος όχι μόνο στο γεγονός ότι πλησίον στο Tre Fonntane, στην περιοχή EUR της Ρώμης, κατασκευάζεται το Luneur Park ή το νέο λούνα παρκ της Αιώνιας Πόλης.

Πράγματι, την Κυριακή 3 Μαΐου 2015, πριν από την ποιμαντική του επίσκεψη στην ενορία «Santa Maria Regina Pacis» στην Όστια, ο Ιταλοαργεντινός Ποντίφικας συμπεριέλαβε εκτός προγράμματος, την επίσκεψή του στις Μικρές Αδελφές του Ιησού, οι οποίες κατοικούν μαζί με τις οικογένειες των εργαζόμενων στο λούνα παρκ του Lido.

Μεταραση:ρφ

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΠΕΜΠΤΗ  ΤΗΣ 3ης  ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΗΣ ΤΕΣΣΡΑΚΟΣΤΗΣ 23 Μαρτίου 2023    Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος.  Αμήν Επικαλούμαι το 

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου