Νύμφες μικρά κορίτσια “Ή παντρεύεσαι ή σε σκοτώνω”:

10

Νύμφες μικρά κορίτσια “Ή παντρεύεσαι ή σε σκοτώνω”:

νύμφες παιδιά – photo web source

Η μεταναστευτική ροή μας φέρνει στη γνώση ορισμένων πτυχών της κουλτούρας ενός άλλου που δεν θα είναι ποτέ συμβατές με τη δική μας, όπως αυτή των παιδικών νυμφών.
Στο Viareggio, ένας Πακιστανός προσπάθησε να αναγκάσει την κόρη του, ηλικίας μόλις 15 ετών, να παντρευτεί έναν άνδρα 50 ετών. Την απείλησε με θάνατο. Και, αν η μητέρα της δεν έτρεχε την προστατεύσει,, το κορίτσι δεν θα μπορούσε ποτέ να ζητήσει βοήθεια. Στη συνέχεια η αστυνομία παρενέβη και απομάκρυνε τον άνδρα από την οικογένειά του.

Παιδικές νύφες: Το θλιβερό ρεκόρ της Ιταλίας
Αυτό που, σε ορισμένους πολιτισμούς, αποκαλούν «παραδόσεις» είναι για μας μια άνευ προηγουμένου βία κατά ανηλίκων κοριτσιών και γυναικών. Σύμφωνα με τα τελευταία δεδομένα που συλλέχθηκαν, οι περιπτώσεις πολλαπλασιάζονται. Στην πραγματικότητα, μεταξύ 2014 και 2016, μόνο στη Ρώμη στις παραγκουπόλεις, το 77% των γάμων αφορούσε κορίτσια ηλικίας μεταξύ 12 και 17 ετών. Αυτός ο αριθμός υπερβαίνει εκείνο που καταγράφηκε στον Νίγηρα που κατέχει το παγκόσμιο ρεκόρ!
Μία λύση για να σταματήσει το πρόβλημα και να διατηρηθούν υπό έλεγχο αυτές οι απάνθρωπες πράξεις, είναι φυσικά η εκπαίδευση. Αλλά πώς να αναγκάσεις άτομα που δεν είναι καν μεταξύ των πολιτών στη χώρα μας να στείλουν τα παιδιά τους στο σχολείο είναι ένα κοινωνικό δίλημμα στο οποίο δεν μπορεί να βρεθεί λύση.
Ανατολίτικες γυναίκες σκοτώθηκαν στην Ιταλία
Παράλληλα με τις παιδικές νύμφες, υπάρχουν επίσης αυξανόμενες περιπτώσεις γυναικών Πακιστανών, Ινδών και άλλης καταγωγής που σκοτώνονται από μέλη της οικογένειας, επειδή τώρα θεωρούνται πολύ δυτικές και ανυπάκουες. Μόλις πριν από δύο χρόνια, η Sana Cheema, 25 ετών και Πακιστανή, σκοτώθηκε βίαια από τον πατέρα και τον αδερφό της επειδή ερωτεύτηκε έναν Ιταλό. Πολλές, λοιπόν, γυναίκες που μεγάλωσαν στην Ιταλία, αλλά άλλης προέλευσης, αναγκάστηκαν να επιστρέψουν στην πατρίδα των γονιών τους, για να παντρευτούν άνδρες που δεν γνώριζαν καν.
Στη Ραβέννα, το 2016, ένα κορίτσι από το Μπαγκλαντές χρησιμοποιήθηκε από την οικογένειά της για να πληρώσει ένα χρέος 30.000 ευρώ σε έναν άνδρα. Η ίδια μοίρα έπεσε πρόσφατα σε δύο κορίτσια που στάλθηκαν από την Πίζα σε έναν Βόσνιο άντρα για 12.000 ευρώ το καθένα! Αυτές οι καταστάσεις προστίθενται στις ήδη εξαιρετικά τραγικές καταστάσεις της αυτοκτονίας, που διαιωνίζονται από τους συζύγους στις συζύγους, που καταστρέφουν τη χώρα μας για πολύ καιρό. Πόσο καιρό θα πρέπει να περιμένουν οι γυναίκες – και τα κορίτσια – να επιτευχθεί δικαιοσύνη ή τουλάχιστον για να υπερασπιστεί κάποιος;

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Mελέτη  του Ευαγγελίου της ημέρας

ΠΕΜΠΤΗ ΤΗΣ 25ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ 28 Σεπτεμβρίου 2023                                     Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν Επικαλούμαι

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου