ΜΠΑΓΚΛΑΝΤΕΣ: ΟΙ ΔΙΩΚΟΜΕΝΟΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΤΗΣ ΦΥΛΗΣ GARO

9

ΜΠΑΓΚΛΑΝΤΕΣ: ΟΙ ΔΙΩΚΟΜΕΝΟΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΤΗΣ ΦΥΛΗΣ GARO

“Ο πόλεμος της μπανάνας ” διεξάγεται, κυριολεκτικά, αυτές τις μέρες στο Εθνικό Πάρκο ( από το 1962 ) της Madhupur, στην περιοχή Tangail, πρώην πακιστανική και νυν μπαγκλαντεσιανή περιοχή. Από αιώνες στην δασική αυτή περιοχή ζει η φυλή των Garo, που έχει ασπασθεί τον καθολικισμό. Εκεί ζουν, εκεί πεθαίνουν, φροντίζοντας το δάσος και ζώντας από αυτό, Όμως η παρουσία τους ή η θρησκευτική τους ταυτότητα μάλλον βλάπτει την “ανάπτυξη”, όπως θα την ήθελαν κρατικοί παράγοντες. Έτσι το Δασαρχείο, την 16/9 έκοψε 500 δέντρα μπανανιές, που ανήκαν στις 20 οικογένειες του χωριού Pagmari, ως “ παράνομες”, οδηγώντας τους στην ανέχεια ! Οι κάτοικοι του χωριού πολιόρκησαν το Δασαρχείο απαιτώντας την παραίτηση του Υπεύθυνου.
Ο π. Samir Peter D`Rosario, βοηθός εφημέριος της Pirgacha, όπου υπάγεται η περιοχή αυτή, εξέφρασε τον προβληματισμό του για τους πραγματικούς λόγους που δημιούργησαν την αναταραχή, ενώ ο Firoz Ahmed, μουσουλμάνος ακτιβιστής ανθρωπίνων δικαιωμάτων είπε “ Δεν είναι λύση να πάρουμε την γη των Garo, είναι μια μειονότητα στην οποία αξίζει να δείξουμε σεβασμό και φιλοξενία, διαμαρτύρομαι για τις ζημιές που υπέστησαν στις μπανανιές τους ”

Πληροφόρηση από Asianews.it

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΕΒΑΝΤΗΣ
Μέλος Συνοδικής Επιτροπής ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΕΙΡΗΝΗ

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

  ΔΕΥΤΕΡΑ ΤΗΣ 4ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 30 Ιανουαρίου 2023                                              Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου