Νηστεία και προσευχή για το κλείσιμο των Καθολικών νοσοκομείων

Νηστεία και προσευχή για το κλείσιμο των Καθολικών νοσοκομείων

Μια πρόσκληση για νηστεία και προσευχή. Είναι το περιεχόμενο μιας επιστολής που απευθύνεται προς όλους τους πιστούς της Καθολικής Εκκλησίας της Ερυθραίας από τον αρχιεπίσκοπο της Asmana, Abune Mengesteab Tesfamariam. «Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε – αναφέρει – πρέπει να μας ενδυναμώνουν αντί να μας εξασθενούν»

Με την από 22 Ιουνίου επιστολή του, ο ιεράρχης ζητά να ξεκινήσει σήμερα, μια πρωτοβουλία που θα προωθηθεί  σε όλες τις καθολικές εκκλησίες και τα μοναστήρια της χώρας, στη μνήμη του Αγίου Giustinode Jacobis, ενός ιεραποστόλου Λαζαριστή από την Αβησσυνία, και η οποία θα ολοκληρωθεί στις 12 Ιουλίου, εορτή των αγίων Πέτρου και Παύλου σύμφωνα με το λειτουργικό ημερολόγιο του geez ρυθμού.

Προσευχή, νηστεία και εμπιστοσύνη στον Κύριο

Απευθυνόμενος προς τους εφημερίους, προς τις μοναχές και τους μοναχούς, ο σεβασμιότατος Tesfamariamπεριγράφει με πόνο τη σοβαρή κατάσταση στη χώρα μετά την απόφαση της κυβέρνησης της Ερυθραίας, η οποία ελήφθη τις τελευταίες ημέρες, να κλείσει τις 22 μονάδες υγείας που διαχειρίζεται η Καθολική Εκκλησία στις τέσσερις επαρχίες της. Η διάταξη ήταν μια απάντηση στις επικρίσεις των επισκόπων για το καθεστώς του Προέδρου Isaias Afewerki, ο οποίος βρίσκεται στην εξουσία από το 1993. Ο αρχιεπίσκοπος της Asmara παραθέτει τα λόγια του προφήτη Νεεμία: «Όταν εγώ ήκουσα τα λόγια αυτά, εκάθησα και έκλαυσα, επένθησα επί αρκετάς ημέρας, ενήστευσα και προσηυχόμην ενώπιον του Θεού του ουρανού. (Νεεμ. 1,4)». Επομένως εξηγεί: μόνο ο Κύριος μπορεί να βοηθήσει, να παρηγορήσει και «να λύσει τα προβλήματά μας».

Δίπλα στους αρρώστους και στους μοναχούς: τα βάσανά σας δεν είναι μάταια

«Θα βρούμε παρηγοριά στον Κύριο», διαβάζουμε. Το κείμενο δεν στερείται της δυναμικής πρόσκλησης για ελπίδα μέσω του αποσπάσματος του Ησαΐα: «Η αναπηρία μου μετετράπη σε υγεία! Διότι συ, εν τη αγαθότητί σου, επήρες εις τα χέρια σου την ζωήν μου, δια να μη χαθή. Ερριψες οπίσω μου όλας τας αμαρτίας μου και με συνεχώρησες δι' αυτάς. (Ησ. 38,17)». «Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε – αναφέρει ο ιεράρχης – πρέπει να μας ενισχύουν και όχι να μας αποδυναμώνουν. Η σκέψη μας κατά την προσευχή απευθύνεται ιδιαίτερα στους αρρώστους και στους μοναχούς» που έχουν αφιερώσει τη ζωή τους σε αυτούς. «Η υπηρεσία και οι κόποι σας δεν θα είναι μάταια» προσθέτει, καταλήγοντας στο συμπέρασμα ότι ο Κύριος θα ανταμείψει με άφθονη χάρη όσους επιμένουν μαζί με Εκείνον σε αυτή τη δοκιμασία.

Μετάφραση: ρφ

 

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου