Ιερά Λείψανα Αγίου Πέτρου στην Κωνσταντινούπολη

Ιερά Λείψανα Αγίου Πέτρου στην Κωνσταντινούπολη

Η αντιπροσωπεία του Οικουμενικού Πατριαρχείου της Κωνσταντινούπολης που παρευρέθηκε στη Ρώμη για να παραστεί στη Θεία Λειτουργία που τέλεσε προχθές Σάββατο 29 Ιουνίου ο Πάπας Φραγκίσκου,  έμεινε  έκπληκτη. Όπως ανακοίνωσε  ο επί κεφαλής της αντιπροσωπείας του Οικουμενικού Πατριάρχη, ο Άγιος Πατέρας προς το τέλος της Θείας Λειτουργίας κατέβηκε στον τάφο του Αποστόλου Πέτρου που βρίσκεται κάτω από την Αγία Τράπεζα της Βασιλικής του Αγίου Πέτρου, ο Άγιος Πατέρας,  και θέλησε  να κάνει ένα δώρο στον «αδελφό» του, τον Οικουμενικό Πατριάρχη  Βαρθολομαίο. Ένα δώρο του οποίου ο Πάπας δεν προσδιόρισε  τη φύση. Στο τέλος της Ιεροτελεστίας, ο Ποντίφικας  ζήτησε  από τον Αρχιεπίσκοπο Ιώβ να τον συνοδεύσει μαζί του στο αυτοκίνητο του. Και οι δύο ξεκίνησαν  προς το Αποστολικό Μέγαρο και έφθασαν μέχρι το παρεκκλήσι του Ποντιφικού Οίκου. Τότε ο Πάπας παίρνει τη λάρνακα  με τα λείψανα που είχε τοποθετήσει ο προκάτοχός του Παύλος 6ος και τα πρόσφερε στον φιλοξενούμενο του.

Μια μεγάλη χαρά για τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο

Ο Αρχιεπίσκοπος Ιώβ αμέσως  ενημέρωσε τον Οικουμενικό Πατριάρχη, ο οποίος έλαβε την είδηση με μεγάλη χαρά, και στη συνέχεια ανέλαβε ο ίδιος να οργανώσει τη μεταφορά της λάρνακας στην Κωνσταντινούπολη, όπου χθες το πρωί παραδόθηκε στον Οικουμενικό από το  Σεβασμιότατο Andrea Palmieri, υπογραμματέα του Ποντιφικού Συμβουλίου για την Προώθηση της Χριστιανικής ενότητας.

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης ανακοίνωσε το δώρο προσωπικά και δημοσίως στους πιστούς, κατά τον εορτασμό της γιορτής των Αποστόλων, που γιορτάζεται από την Ορθόδοξη Εκκλησία την ημέρα μετά την τελετή των Αγίων Πέτρου και Παύλου.

Ένα απρόσμενο γεγονός

"Αυτό είναι ένα έκτακτο και απρόσμενο γεγονός για εμάς που δεν θα μπορούσαμε να ελπίζουμε", λέει ο Αρχιεπίσκοπος Ιώβ. Ιστορικά, τα λείψανα του Αγίου Πέτρου ήταν πάντα στη Ρώμη και η Ρώμη ήταν και ο προορισμός προσκυνήματος για τους ορθόδοξους. Υπήρχαν κάποια λείψανα που είχαν προηγουμένως ταξιδέψει στην Κωνσταντινούπολη, αλλά που είχαν μεταφέρει οι σταυροφόροι και μετά τις καλές σχέσεις που δημιουργήθηκα με την Ορθόδοξη Εκκλησία επαναπατρίστηκαν ση Ρώμη. Αυτή τη φορά προσφέρθηκε ένα απότμημα των ιερών λειψάνων του Αγίου Πέτρου «χωρίς επιστροφή»" στην Κωνσταντινούπολη: "ήταν ένα άλλο γιγάντιο βήμα προς μια συγκεκριμένη ενότητα", καταλήγει ο Ορθόδοξος Αρχιεπίσκοπος Ιώβ.

 

 

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Πρόγραμμα Θείων Λειτουργιών 18-19.5.2024

Οικισμός Ενορία  18 -19 Μαΐου 2024 Αγάπη Αγίου Αγαπητού 18/5 Σάββατο   18.00 Θεία Λειτουργία Αετοφωλιά Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου 18/5 Σάββατο   09.00 Θεία

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΤΗΣ 2ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ 17 Μαΐου 2024   Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν Επικαλούμαι το

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου