Νιγηρία: απήχθηκε ο βοηθός Επίσκοπος Owerri

Il vescovo rapito in Nigeria, monsignor Moses Chikwe

Νιγηρία: απήχθηκε ο βοηθός Επίσκοπος Owerri

Νυγ.jpeg

Μια ακόμη πράξη βίας κατά της Εκκλησίας στη Νιγηρία.

Ένοπλοι άντρες απήγαγαν τον βοηθό Επίσκοπο της αρχιεπισκοπής Owerri, στη νοτιοανατολική πολιτεία του Ίμο, Monsignor Moses Chikwe. Σύμφωνα με δημοσιεύματα της Agenzia Fides, ο Επίσκοπος απήχθηκε την περασμένη Κυριακή 27/12/2020, μαζί με τον οδηγό του. Μόλις πριν από μια εβδομάδα, υπήρξε η απαγωγή μοναχού καθολικού στην ίδια περιοχή. Το αυτοκίνητο του Επισκόπου βρέθηκε αργότερα κοντά στον Καθεδρικό Ναό της Μεταστάσεως της Θεοτόκου στο Owerri. Η αστυνομία ενεργοποίησε δύο ειδικές ομάδες για να βρει τον απαχθέντα ιεράρχη. Πριν από δύο εβδομάδες υπήρξε ένα παρόμοιο επεισόδιο εναντίον του μοναχού, πατέρα Βαλεντίνου Ολουτσούκου Εζέγκαγκ, ο οποίος αργότερα ελευθερώθηκε.

Η απαγωγή του Monsignor Chikwe επιβεβαιώθηκε από τον Αρχιεπίσκοπο της Επισκοπής, Σεβασμιότατο Victor Obinna, ο οποίος, στα μικρόφωνα μας, τόνισε το επίπεδο πολύ χαμηλής ασφάλειας που υπάρχει στη Νιγηρία.

Η εκκλησία και οι άνθρωποι ενωμένοι ενάντια στη βία

Απαγωγές, δολοφονίες και κάθε μορφή βίας λαμβάνουν χώρα σε κάθε μέρος της χώρας εναντίον λαϊκών και μοναχών, λέει ο Σεβασμιότατος Obinna. Υπό αυτήν την έννοια, η τοπική Εκκλησία μοιράζεται τους ίδιους κινδύνους με τον Νιγηριανό λαό. Είναι ένα σημάδι ισχυρής εγγύτητας. Άτομα όπως, οι επίσκοποι, οι ιερείς και οι μοναχές δεν απολαμβάνουν καμία προστασία. Μετά τα νέα της απαγωγής, πολλοί πιστοί – αποκαλύπτει ο Σεβασμιότατος Obinna – με κάλεσαν και οργάνωσαν στιγμές ατομικής ή ομαδικής προσευχής για την απελευθέρωση του Επισκόπου.

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Το κήρυγμα της Κυριακής (του Σεβ. Νικολάου)

  ΕΟΡΤΗ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΔΩΡΕΑΣ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ Στη σημερινή ευαγγελική περικοπή ακούσαμε είναι ένα από τα πιο γνωστά επεισόδια του Ευαγγελίου, ο «πολλαπλασιασμός των άρτων».

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου