Νέοι για την ειρήνη στη Ρώμη, για να πουν όχι στα όπλα και στη βία

Νέοι για την ειρήνη στη Ρώμη, για να πουν όχι στα όπλα και στη βία

Στη Ρώμη, πρωτοβουλία του κινήματος της νεολαίας για την ειρήνη της Κοινότητας του Sant’ Egidio, εμπνευσμένη από την πορεία των αμερικανών νέων κατά των όπλων και της βίας

Μια διαδήλωση κατά των όπλων και της βίας για να πούμε όχι σε όλους τους πολέμους. Αυτό προωθούν οι «Giovani perlapace» (Νέοι για την ειρήνη), ένα κίνημα της νεολαίας της Κοινότητας του Sant’ Egidio το οποίο έχει συγκεντρώσει νέους από όλη τη Ρώμη σε μια εκδήλωση προγραμματισμένη για το απόγευμα της 4ης Μαΐου στο Istituto Tecnico Industriale Galilei. Στην εκδήλωση – μας πληροφορεί ένα ανακοινωθέν των διοργανωτών – προβλέπονται εισηγήσεις νέων που εργάζονται για την αλληλεγγύη, ιστορίες και μνήμες από τον πόλεμο, αναμνήσεις θυμάτων όπλων με ένα flash mob. Θα υπάρχουν επίσης βίντεο, αφίσες και άλλες πρωτοβουλίες που θα ενισχύσουν μια συγκεκριμένη διάσταση της ειρήνης.

Ιταλοί και αμερικάνοι νέοι ενωμένοι κατά της βίας

Η διαδήλωση των «Giovanni per la pace» οι οποίοι είναι παρόντες σε διάφορες πόλεις στην Ιταλία και τον κόσμο, επιθυμεί να συνεργαστεί ιδιαίτερα με την March for our lives (Πορεία για τις ζωές μας), το αμερικανικό κίνημα νέων από τις Η.Π.Α. κατά των όπλων, το οποίο κινητοποίησε 800.000 άτομα μετά τους πυροβολισμούς στο Parkland και αποκτά μια ιδιαίτερη σημασία λόγω της 50ης επετείου από το θάνατο του Μάρτιν Λούθερ Κινγκ, ζωντανό σύμβολο κατά της βίας. Μεταξύ των διοργανωτών υπάρχουν και νέοι από τη Συρία που έφθασαν μέσω των «ανθρωπιστικών διαδρόμων», οι οποίοι έχουν γνωρίσει τη φρίκη του πολέμου και το δράμα της προσφυγικής ζωής. Η πρόταση αυτών των νέων αποφοίτων λυκείου και πανεπιστημίου – συνεχίσει το δελτίο – ως εκ τούτου είναι «να ανοιχτούν στην πόλη κενοί χώροι που μπορεί να γεμίσουν από προτάσεις και ιδέες».

Οι «Giovani per la pace» δεσμεύονται υπέρ των αναγκεμένων της Ρώμης

Στη Ρώμη, οι «Giovani per la Pace» ασχολούνται ιδιαίτερα στα προάστια σε 25 κέντρα που έχουν παραχωρηθεί δωρεάν για την υποστήριξη της εκπαίδευσης των μικρών παιδιών, γνωστά ως «Scuole della Pace» (Σχολεία της Ειρήνης). Άλλοι νέοι του κινήματος επισκέπτονται κάθε εβδομάδα ηλικιωμένους που ζουν σε οίκους ευγηρίας. Καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου το κίνημα αυτό του Sant’ Egidio ασχολείται με τη βοήθεια ατόμων που ζουν στο δρόμο.

Μετάφραση: ρφ

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

7η Κυριακή του Πάσχα (B)

7η    ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ (Β)               ΑΝΤΙΦΩΝΟ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ Ψλ.27(26),7-9                     ΕΙΣΑΚΟΥΣΕ, Κύριε, τη φωνή μου, με την οποία κραυγάζω. Για Σένα είπε η καρδία

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου