Νέο “Άδειο χριστουγεννιάτικο δέντρο”

Νέο "Άδειο χριστουγεννιάτικο δέντρο"

Το συμβολικό ξηρό – και νεκρό πράσινο Χριστουγεννιάτικο δέντρο – θα τοποθετηθεί στις 14 Δεκεμβρίου στο ειδικό περίπτερο της Caritas στην Πλατεία της Città Vecchia. Θα κρεμάσουν μπάλες και άλλα στολίδια, τα έσοδα των οποίων θα χρησιμοποιηθούν για την προετοιμασία ενός Χριστουγεννιάτικου δείπνου για τα παιδιά ενός προσφυγικού καταυλισμού στο νησί της Σάμου στην Ελλάδα.
– Κάθε μέρα αυτές οι οικογένειες περνούν με δάκρυα από ταλαιπωρία σε απελπισία. Η ζωή τους βασίζεται σε ένα γεύμα την ημέρα – είπε ο π. Tomasz Roda, διευθυντής της Caritas της Εκκλησιαστικής Επαρχίας KOSZALIN-KOLOBRZEG.
– Μέσω αυτού του ξηραμένου Χριστουγεννιάτικου δέντρου, θέλουμε να δείξουμε την αντίθεση ανάμεσα στη ζωή μας και τη ζωή των ανθρώπων σε έναν τέτοιο καταυλισμό. Είναι μια συμβολή που μας κάνει να σκεφτούμε βαθιά, το γιατί πρέπει να μοιραζόμαστε τα αγαθά μας με τους φτωχούς – προσθέτει ο διευθυντής.
Η Caritas της Εκκλησιαστικής Επαρχίας Koszalin-Kołobrzeg στην Πολωνία, που επικοινωνεί με τον καθολικό ιερέα που υπηρετεί στη Σάμο, θέλει να προσφέρει στα παιδιά ένα δείπνο Χριστουγέννων. Το κόστος του δείπνου, που προετοιμάστηκε για περίπου 200 άτομα με τη φροντίδα της εκεί ενορίας, είναι 1.5 χιλιάδες. ευρώ. – Σε αυτό θέλουμε να προσθέσουμε ένα πακέτο υγιεινής που θα περιέχει οδοντόκρεμα, σαπούνι, σαμπουάν. Αυτό είναι ένα μικρό δώρο που θα τους βοηθήσει να διατηρήσουν την ανθρώπινη αξιοπρέπεια τους – εξηγεί ο π. Tomasz Roda.
– Είναι μια όμορφη πράξη αγάπης, το ότι κατά τη διάρκεια του προ-Χριστουγεννιάτικου καταναλωτισμού που μας περιβάλλει, και που συνοδεύεται από τη μελωδία του "Jingle Bells", θέλουμε να σκεφτούμε και το δράμα των παιδιών που ζουν σε ακραία φτώχεια σε απόσταση μόλις 3.000 χιλιομέτρων από μας – συνοψίζει ο διευθυντής της Caritas .
Το κόστος ενός Χριστουγεννιάτικου στολιδιού είναι 25 PLN.

Μετάφραση: +Ν
 

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

4η Κυριακή του Πάσχα (B)

4η   ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ (B)        ΑΝΤΙΦΩΝΟ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ Ψλ.33(32),5-6         Από το έλεος του Κυρίου η γη είναι γεμάτη. Με το Λόγο του

ΜΕΛΕΤΗ_ΤΟΥ_ΕΥΑΓΓΕΛΙΟΥ.jpg

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΣΑΒΒΑΤΟ ΤΗΣ 3ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ 25 Μαΐου  2024     Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος.  Αμήν Επικαλούμαι

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου