ΤΟ ΙΤΑΛΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΒΡΑΒΕΥΕΙ ΤΗΝ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΡΙΑ ΤΗΣ “TALITHA KUM”

ΤΟ ΙΤΑΛΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΒΡΑΒΕΥΕΙ ΤΗΝ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΡΙΑ ΤΗΣ “TALITHA KUM”

Eίμαι ευτυχής που για μια ακόμα φορά η επικαιρότητα δίνει την αφορμή να αναφερθώ στο Δίκτυο Καθολικών Μοναζουσών που αγωνίζονται, με κίνδυνο ζωής πολλές φορές, κατά της διακίνησης ανθρώπων ( human trafficking) : ο Πρόεδρος της Ιταλικής Δημοκρατίας Sergio Mattarella απένειμε ανώτερη διάκριση της χώρας στη Συντονίστρια του Δικτύου, κομπονιανή μοναχή, Gabriella Bottani
Η 55χρονη μοναχή, ιεραπόστολος στη Βραζιλία, δέχθηκε με έκπληξη τη μεγάλη τιμή, “ σε μια στιγμή απόσυρσης στην προσευχή και τη σιωπή, για να ανανεώσω τη δέσμευσή μου στο έργο ου Δικτύου. Φυσικά η τιμή αντανακλάται σε όλες τις γυναίκες, μοναχές ή όχι, καθολικές ή άλλων δογμάτων, που αφιερώνουν την καθημερινή τους ζωή για να φτιάξουν ένα καλύτερο κόσμο ”
Το Δίκτυο θα συνεχίσει να εκπονεί συγκεκριμένα προγράμματα στους τόπους που παρουσιάζεται διακίνηση προσώπων, για να βοηθήσει υποψήφια θύματα βίας και τις οικογένειές τους να γλυτώσουν και θα συνεχίσει να αντιπαρατίθεται με τους διακινητές αλλά και με τα αίτια που οδηγούν στο απαράδεκτο αυτό φαινόμενο, δήλωσε η δυναμική Μοναχή. 

Πληροφόρηση και φωτογραφία από καθολικό πρακτορείο ZENIT
 

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΕΒΑΝΤΗΣ
μέλος της Συνοδικής Επιτροπής “Δικαιοσύνη και Ειρήνη”
  

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Γενική Ακρόαση του Πάπα Φραγκίσκου, 7 Ιουνίου 2023

ΠΑΠΑΣ ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΣ ΓΕΝΙΚΗ ΑΚΡΟΑΣΗ                                                                           Πλατεία Αγίου Πέτρου Τετάρτη, 7 Ιουνίου 2023     Κατήχηση. Το πάθος για τον ευαγγελισμό: ο αποστολικός ζήλος του πιστού.

Mελέτη  του Ευαγγελίου της ημέρας

ΠΕΜΠΤΗ ΤΗΣ 9ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ 8 Ιουνίου 2023   Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν Επικαλούμαι το

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου