ΝΕΕΣ ΜΑΚΑΡΙΩΝΥΜΙΕΣ ΣΤΗΝ ΚΑΘΟΛΙΚΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ

ΝΕΕΣ ΜΑΚΑΡΙΩΝΥΜΙΕΣ ΣΤΗΝ ΚΑΘΟΛΙΚΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ

Από τις πρόσφατες αποφάσεις της ρωμαϊκής Συνόδου για την Ανακήρυξη των Αγίων, που αποδέχθηκε ο Πάπας Φραγκίσκος, δύο περιπτώσεις τράβηξαν το ενδιαφέρον της κοινής γνώμης : ο ένας, ιερέας, δολοφονήθηκε στο Σαλβαδόρ, ο άλλος, ένας 15χρονος νέος, πέθανε μόλις το 2006.
Ο π. Rutilio Grande Garcia, ιησουίτης ιερέας, δολοφονήθηκε σε ηλικία 49 ετών, το 1977. Είχε διακριθεί για την υπεράσπιση των φτωχών και αποκλεισμένων  από την κοινωνία συμπατριωτών του και για την προσπάθεια συμμετοχής των λαϊκών πιστών στην εκκλησιαστική ζωή. Ένα μήνα πριν δολοφονηθεί, μαζί με 2 άλλους λαϊκούς, όταν το αυτοκίνητό τους έπεσε σε παραστρατιωτική ενέδρα, είχε διαμαρτυρηθεί δημόσια για την απέλαση από τη χώρα του, επίσης υπερασπιστή των φτωχών και ιησουίτη, π. Marco Bernal, Ο φίλος του και Αρχιεπίσκοπος Σαν Σαλβαδόρ Άσκρα Ρομέρο τέλεσε προσωπικά την εξόδια ακολουθία, ξεκινώντας το δικό του αγώνα θυσίας, που τον οδήγησε, τελικά, στο θάνατο και στην πρόσφατη αγιοποίηση του. Ο ίδιος ο Πάπας έχει δηλώσει ότι είναι μεγάλος θαυμαστής του έργου και της αυτοθυσίας του συντρόφου του π.Grande.
Ο Carlo Acutis είχε γεννηθεί το Μάιο 1991 στο Λονδίνο, αλλά ενός έτους η οικογένειά του επέστρεψε στην Ιταλία. Ανήκοντας στις πρώτες γενιές του ιντερνετ, και έχοντας μεγάλη αφοσίωση στη Παναγία και το Μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας είχε φτιάξει σάιτ με θέμα ¨Ευχαριστιακά Θαύματα ”. Μεγάλωνε συνδυάζοντας σχολείο, μπάλα, κατήχηση και εθελοντισμό προς τους άστεγους και τους φτωχούς.
Κτυπήθηκε από λευχαιμία, δε δείλιασε να πει ότι αφιερώνει τον εαυτό του στη Θεό και την Εκκλησία και “έφυγε” το 2006, στη Μόντσα.
Το θάρρος και η πίστη του αποτέλεσαν και αποτελούν έμπνευση για πολλά νέα παιδιά σε όλο τον κόσμο. Τού έχει αποδοθεί ένα θαύμα, το 2013, όταν ένα παιδί στη Βραζιλία, που επρόκειτο να χειρουργηθεί στο πάγκρεας, αλλά τελικά δεν μπόρεσε να κάνει επέμβαση, έγινε καλά, όταν η εκκλησιαστική κοινότητα και η οικογένειά του προσευχήθηκαν στη μνήμη του Carlo, εναποθέτοντας σε αυτόν τις ελπίδες τους…

Πληροφορίες / φωτογραφίες από VaticanNews

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΕΒΑΝΤΗΣ
Μέλος Συνοδικής Επιτροπής ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΕΙΡΗΝΗ

 

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

  ΤΡΙΤΗ ΤΗΣ 4ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 31 Ιανουαρίου 2023                                              Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου