Διαγωνισμός του Save the Children για τα δικαιώματα των νεαρών γυναικών

Διαγωνισμός του Save the Children για τα δικαιώματα των νεαρών γυναικών

Ξεκινά η έβδομη επέτειος του Tutto Mondo Contest, του καλλιτεχνικού διαγωνισμού με θέμα οπτικοακουστικά έργα, φωτογραφία και αφήγηση που απευθύνονται σε νέους έως 21 ετών, ο οποίος προωθείται από την Save the Children και που φέτος έχει ως θέμα τα δικαιώματα των μικρών κοριτσιών και των νεαρών γυναικών.
Ο κόσμος μέσα από τα μάτια ενός κοριτσιού. 25 χρόνια μετά τη Διακήρυξη του Πεκίνου, όπου ο κόσμος ανέλαβε τη δέσμευση να «κοιτάξει τον κόσμο μέσα από τα μάτια της γυναίκας», αυτό είναι το θέμα που επέλεξε η Save the Children, ο Διεθνής Οργανισμός που πάνω από 100 χρόνια αγωνίζεται για τη διάσωση των μικρών παιδιών, για την έβδομη επέτειο του «Tutto Mondo” contest, τον καλλιτεχνικό διαγωνισμό που απευθύνεται σε νέους. Ο τίτλος είναι εμπνευσμένος από την ομώνυμη τοιχογραφία που δημιούργησε ο καλλιτέχνης K. Haring, στη πίσω πλευρά της εκκλησίας του Sant’ Antonio Abate στην Πίζα, όπου απεικονίζονται 30 αλυσοδεμένες φιγούρες που συμβολίζουν την παγκόσμια ειρήνη και αρμονία.

Πολλά τα έργα του διαγωνισμού
Στην τελευταία επέτειο συμμετείχαν στην πρωτοβουλία αυτή πάνω από 1.400 νέοι με 260 ατομικά έργα. Φέτος, θα απονεμηθούν δύο ειδικά βραβεία: η ειδική Μνεία Save the Children, για το έργο που θα εκφράζει καλύτερα τις αξίες και τα θέματα που αντιμετωπίζει ο Οργανισμός καθώς και την ειδική Μνεία Sotto Sopra, του Κινήματος των Νέων για την Save the Children, που θα δώσει φωνή στους νέους και στις νέες, αντιπροσωπεύοντας καλύτερα την άποψή τους για την πραγματικότητα.

Αντιμετώπιση της εκπαιδευτικής φτώχειας
«Με τον καλλιτεχνικό διαγωνισμό μας – εξηγεί η Francesca Sangermano μεταξύ των δημιουργών και των επιμελητών του διαγωνισμού – επιθυμούμε από τη μία πλευρά, να καταπολεμήσουμε την εκπαιδευτική φτώχεια και να βοηθήσουμε τους νέους να καταλάβουν τι συμβαίνει στον κόσμο, εκπαιδεύοντάς τους ώστε να σέβονται τον πλησίον. Από την άλλη πλευρά, προσπαθούμε να δώσουμε επίσης στους νέους μια όμορφη ευκαιρία ώστε να αξιοποιήσουν τα καλλιτεχνικά ταλέντα τους και τους ενθαρρύνουμε να τα εξελίξουν».

Ο στόχος 5 της Ατζέντα 2030
Ο διαγωνισμός εξετάζει ποιος είναι ο στόχος 5 της κοινωνικής και οικονομικής ανάπτυξης που προτείνεται από την Ατζέντα 2030 των Ηνωμένων Εθνών, σύμφωνα με τον οποίο ζητείται όλα τα μικρά κορίτσια, οι νέες και οι γυναίκες να έχουν πρόσβαση σε οικονομικούς, φυσικούς και τεχνολογικούς πόρους, ίσα δικαιώματα και ίσες ευκαιρίες ηγεσίας τόσο σε πολιτικό όσο και σε οικονομικό τομέα. «Πολλά μικρά κορίτσια και νέες στον κόσμο – συνεχίζει η επιμελήτρια Sangermano – υπόκεινται σε κακομεταχείριση και βιαιότητες, δεν έχουν ίση πρόσβαση στη σχολική φοίτηση και επομένως δεν υπάρχει καμιά ελπίδα για να ζήσουν ένα αξιοπρεπές μέλλον. Εμείς ως οργάνωση προσπαθούμε να τους κάνουμε να συνειδητοποιήσουν ότι η πραγματοποίηση των προσδοκιών τους αποτελεί δικαίωμά τους και να τους μεταδώσουμε την ελπίδα ότι είναι δυνατό να ζήσουν μια διαφορετική ζωή». Τα έργα θα πρέπει να φτάσουν στον οργανισμό όχι αργότερα από τις 17 Απριλίου 2020 και η επιλογή θα γίνει από την επιτροπή της διοργάνωσης αυτού του προγράμματος της Save the Children.

Μετάφραση: ρφ
 

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

  ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΤΗΣ 3ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 27 Ιανουαρίου 2023                                       Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν

Πρόγραμμα Ενοριών

   Οικισμός Ενορία 28–29 Ιανουαρίου 2023 Αγάπη Αγίου Αγαπητού – Αετοφωλιά Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου – Άνδρος Καθεδρικού Ναού Αγίου Ανδρέα – Βωλάξ Γεννήσεως της Θεοτόκου  Κυριακή 09.30

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου