Η Αίγυπτος αναβιώνει το μονοπάτι της Αγίας Οικογένειας

Η Αίγυπτος αναβιώνει το μονοπάτι της Αγίας Οικογένειας

Την υλοποίηση ενός έργου για την ανάδειξη της πορείας της Αγίας Οικογένειας, που εκτείνεται από τη Ράφα μέχρι τη Νέα Φαράμα, γνωστή ιστορικά ως Πηλούσι, ξεκίνησε η Αίγυπτος.

Σύμφωνα με το φιλόδοξο πρόγραμμα της αιγυπτιακής κυβέρνησης, αναμένεται να δημιουργηθούν εγκαταστάσεις εξυπηρέτησης και δρόμοι που θα ενώσουν τον θρησκευτικό, αρχαιολογικό και ιστορικό τουρισμό στις περιοχές από όπου πέρασε η Αγία Οικογένεια.

Ο υπουργός Τοπικής Ανάπτυξης Μαχμούντ Σααράουι έχει δηλώσει ότι το όλο έργο θα έχει ολοκληρωθεί μέσα στο 2020 και σε αυτό θα συμβάλλουν τα κυβερνεία – περιφέρειες του Σινά, του Καΐρου, της Μπεχέιρα, της Σαρκέια, του Κάφρ Ελ-Σέιχ, της Μίνιας, του Ασσιούτ και της Γκαρμπέια, αναβαθμίζοντας την παρουσία όλων των θρησκευτικών μνημείων τους.

Όπως είναι γνωστό από μελέτες, 25 χώροι στην Αίγυπτο σχετίζονται με το πέρασμα της Αγίας Οικογένειας, ενώ σε τουλάχιστον 700 αποσπάσματα της Βίβλου αναγράφεται η λέξη «Αίγυπτος».

Το αιγυπτιακό κράτος αποδίδει μεγάλη σημασία στο σχέδιο αυτό που έχει ως στόχο του να ενεργοποιήσει τον θρησκευτικό τουρισμό, να υποστηρίξει την αιγυπτιακή οικονομία, να προσφέρει ευκαιρίες απασχόλησης και να αναπτύξει την υποδομή των περιοχών αυτών, γράφει ο αιγυπτιακός Τύπος.

Πηγή: vimaorthodoxias.gr

 

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

  ΤΡΙΤΗ ΤΗΣ 4ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 31 Ιανουαρίου 2023                                              Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου