Νέα πρόεδρος στο Κίνημα Φοκολάρι

Νέα πρόεδρος στο Κίνημα Φοκολάρι

ΠΡΟΕΔΡΟΣ_ΦΟΚΟΛΑΡΕ.jpg

Το Διεθνές Κίνημα που ίδρυσε η Chiara Lubich εξέλεξε την τρίτη στην ιστορία του Πρόεδρο, μετά την ιδρύτρια και τη Marίa Voce, η οποία συμπλήρωσε στην Προεδρία δύο επταετείς θητείες.

Πρόκειται για την 58χρονη Margaret Karrem, αραβικής καταγωγής, καθολική, γεννηθείσα στη Χάιφα, με σπουδές Εβραϊσμού στο Εβραϊκό Πανεπιστήμιο του Λος Άντζελες.

Η νέα Πρόεδρος έχει εργαστεί για το Κίνημα στο Λος Αντζελες και στα Ιεροσόλυμα. Από το 2014 βρίσκεται στο Διεθνές Κέντρο του Κινήματος στην Ιταλία, όπου ασχολείται με την Επιτροπή Διαλόγου των 3 μονοθεϊστικών θρησκειών και είναι συνυπεύθυνη του Διαλόγου εκκλησιαστικών κινημάτων και νέων καθολικών κοινοτήτων.

Έχει τιμηθεί με τα βραβεία για τη συμφιλίωση “Mount Ziom“ (μαζί με την ισραηλινή επιστήμονα Yisca Harani, για το διάλογο των θρησκειών) και “Santa Rita” (για το διάλογο Χριστιανών, Εβραίων, Μουσουλμάνων, σε Παλαιστίνη και Ισραήλ, στην καθημερινή ζωή).

Η εκλογή της έγινε την 31/1/21 λαμβάνοντας άνω των 2/3 των ψήφων των 359 μελών του Κινήματος με δικαίωμα ψήφου και επικυρώθηκε, σύμφωνα με το Καταστατικό, από την Αγία Έδρα (Οργανισμός για τους Λαϊκούς, την Οικογένεια και τη Ζωή).

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΕΒΑΝΤΗΣ Μέλος Συνοδικής Επιτροπής ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΕΙΡΗΝΗ 

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

10 Δεκεμβρίου μνήμη της Παναγίας του Λορέτο

  Το προσκύνημα της Παναγίας του Λορέτο κτίστηκε στον τόπο όπου σύμφωνα με την παράδοση τοποθετήθηκε η κατοικία της Παναγίας που είχε μεταφερθεί με θαυματουργό

2η Κυριακή της Παρουσίας (Β)

2η  ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΗΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣ (Β)   ΑΝΤΙΦΩΝΟ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ Ησ 30,19,30                         Λαέ της Σιών, ιδού, ο Κύριος έρχεται να σώσει τους λαούς. Ο Κύριος

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΣΑΒΒΑΤΟ ΤΗΣ 1ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΗΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣ 9 Δεκεμβρίου 2023                                       Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου