68η Παγκόσμια ημέρα κατά της λέπρας

68η Παγκόσμια ημέρα κατά της λέπρας

ΗΜΕΡΑ_ΚΑΤΑ_ΤΗΣ_ΛΕΠΡΑΣ.jpg

Δυστυχώς η εμφάνιση νέων ασθενειών δεν σημαίνει ότι έχουμε εξαλείψει τις παλαιότερες… Σύμφωνα με τον Π.Ο.Υ. οι λεπροί στον κόσμο υπολογίζονται στα 8.000.000 άτομα, με 200.000 νέα θύματα ετησίως και το 70% των περιπτώσεων σε Ινδία και Βραζιλία!

Η 31η Ιανουαρίου είναι η παγκόσμια μέρα υπενθύμισης ότι η “νόσος του Χάνσεν” είναι ακόμα παρούσα και ο Πάπας Φραγκίσκος ευχαρίστησε δημόσια όλους τους ιεραποστόλους, ιατρικό προσωπικό και εθελοντές που μάχονται υπέρ των ασθενών, με ιδιαίτερη αναφορά στην οργάνωση του Raul Follerau.

O καρδινάλιος P. Turkson, επικεφαλής του Οργανισμού της Αγίας Έδρας για την “Ολοκληρωμένη Ανθρώπινη Ανάπτυξη”, σε μήνυμά του τόνισε ότι οι ασθενείς δεν έχουν ανάγκη μόνο από φαρμακολογική φροντίδα αλλά και ανθρώπινη φροντίδα, ώστε να αισθάνονται ψυχολογικά υγιείς και όχι στιγματισμένοι. Πράγματι πολλοί ασθενείς που αποθεραπεύονται δεν επιστρέφουν στα σπίτια τους, γιατί εκεί αισθάνονται μειονεκτικά και ζητούν να παραμείνουν στη νέα “οικογένεια” που βρήκαν, συχνά κοντά σε ιεραποστόλους και μοναχές βοηθώντας με τη σειρά τους ασθενείς από λέπρα.

Πληροφόρηση και φωτογραφία, από Ινδία, από ΑsiaNews.it

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΕΒΑΝΤΗΣ Μέλος Συνοδικής Επιτροπής ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΕΙΡΗΝΗ

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

27η Κυριακή του Έτους, Γ

  27η ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ, Κύκλος Γ ΑΝΤΙΦΩΝΟ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ (Εσθ 4, 17γ) Τα πάντα, Κύριε, είναι υποταγμένα σ’ εσένα, και κανείς δεν μπορεί

Πρόγραμμα Ενοριών 1-2/10/2022

   Οικισμός Ενορία 1–2 Οκτωβρίου 2022 Αγάπη Αγίου Αγαπητού – Αετοφωλιά Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου – Άνδρος Καθεδρικού Ναού Αγίου Ανδρέα – Βωλάξ Γεννήσεως της Θεοτόκου  Σάββατο

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου