68η Παγκόσμια ημέρα κατά της λέπρας

68η Παγκόσμια ημέρα κατά της λέπρας

ΗΜΕΡΑ_ΚΑΤΑ_ΤΗΣ_ΛΕΠΡΑΣ.jpg

Δυστυχώς η εμφάνιση νέων ασθενειών δεν σημαίνει ότι έχουμε εξαλείψει τις παλαιότερες… Σύμφωνα με τον Π.Ο.Υ. οι λεπροί στον κόσμο υπολογίζονται στα 8.000.000 άτομα, με 200.000 νέα θύματα ετησίως και το 70% των περιπτώσεων σε Ινδία και Βραζιλία!

Η 31η Ιανουαρίου είναι η παγκόσμια μέρα υπενθύμισης ότι η “νόσος του Χάνσεν” είναι ακόμα παρούσα και ο Πάπας Φραγκίσκος ευχαρίστησε δημόσια όλους τους ιεραποστόλους, ιατρικό προσωπικό και εθελοντές που μάχονται υπέρ των ασθενών, με ιδιαίτερη αναφορά στην οργάνωση του Raul Follerau.

O καρδινάλιος P. Turkson, επικεφαλής του Οργανισμού της Αγίας Έδρας για την “Ολοκληρωμένη Ανθρώπινη Ανάπτυξη”, σε μήνυμά του τόνισε ότι οι ασθενείς δεν έχουν ανάγκη μόνο από φαρμακολογική φροντίδα αλλά και ανθρώπινη φροντίδα, ώστε να αισθάνονται ψυχολογικά υγιείς και όχι στιγματισμένοι. Πράγματι πολλοί ασθενείς που αποθεραπεύονται δεν επιστρέφουν στα σπίτια τους, γιατί εκεί αισθάνονται μειονεκτικά και ζητούν να παραμείνουν στη νέα “οικογένεια” που βρήκαν, συχνά κοντά σε ιεραποστόλους και μοναχές βοηθώντας με τη σειρά τους ασθενείς από λέπρα.

Πληροφόρηση και φωτογραφία, από Ινδία, από ΑsiaNews.it

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΕΒΑΝΤΗΣ Μέλος Συνοδικής Επιτροπής ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΕΙΡΗΝΗ

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

15η Κυριακή του Έτους

15η  ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ (B)   ΑΝΤΙΦΩΝΟ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ Ψλ 17[16], 15                         Εγώ, Κύριε, μες στη δικαιοσύνη, θα δω το πρόσωπό Σου, θα χορτάσω

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΤΗΣ ΑΜΙΑΝΤΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ ΤΗΣ ΑΕΙΠΑΡΘΕΝΟΥ ΜΑΡΙΑΣ Σάββατο 13 Ιουλίου 2024   Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν Επικαλούμαι

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου