«Να υπάρξει μια νέα και δυνατή ειρηνευτική προσπάθεια για την ειρήνη»

«Να υπάρξει μια νέα και δυνατή ειρηνευτική προσπάθεια για την ειρήνη»

Μετά τη Θεομητορική Πασχαλινή προσευχή «Regina Caeli– Βασίλισσα του Ουρανού», ο Πάπας Φραγκίσκος  έκανε νέα  έκκληση  για ειρήνη στη Συρία και στον κόσμο, ζητώντας από τη διεθνή κοινότητα να χρησιμοποιήσει όλα τα διαθέσιμα μέσα για ειρήνη.

«Είμαι βαθειά ταραγμένος  από την παρούσα παγκόσμια κατάσταση, διότι, παρόλο που υπάρχουν όργανα που διαθέτει η διεθνής κοινότητα, δεν χρησιμοποιούνται για μια κοινή συμφωνία  υπέρ της ειρήνης  στη Συρία και σε άλλες περιοχές του κόσμου» και συνέχισε: «ενώ προσεύχομαι συνεχώς για την ειρήνη, ταυτόχρονα καλώ  όλους τους ανθρώπους καλής θέλησης  να κάνουν το ίδιο.

Κάνω έκκληση στους πολιτικούς υπεύθυνους «να υπερισχύσουν  η δικαιοσύνη και η ειρήνη».

Μετά την επίθεση του Σαββάτου των ΗΠΑ, της Μεγάλης Βρετανίας και της Γαλλίας  σε στόχους της Συρίας, για να καταστρέψουν  τα χημικά όπλα που διαθέτει το καθεστώς  του Assad,  ο Πάπας επανήλθε  υψώνοντας τη φωνή του για να ζητήσει μια νέα και δυνατή ειρηνευτική προσπάθεια από την διεθνή κοινότητα με επί κεφαλής τον ΟΗΕ».

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Βασίλισσα του Ουρανού, 28 Μαΐου 2023

ΠΑΝΗΓΥΡΗ ΤΗΣ ΠΕΝΤΗΚΟΣΤΗΣ ΠΑΠΑΣ ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΣ ΒΑΣΙΛΙΣΣΑ ΤΟΥ ΟΥΡΑΝΟΥ Πλατεία Αγίου ΠέτρουΚυριακή 28 Μαΐου 2023   Αγαπητοί αδελφοί και αδελφές, καλημέρα! Σήμερα, Πανήγυρη της Πεντηκοστής, το

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου