Να σώσουμε τον κόσμο μας από την αδιαφορία και την ειδωλολατρία του χρήματος

Να σώσουμε τον κόσμο μας από την αδιαφορία και την ειδωλολατρία του χρήματος

Ο Πoντίφικας  προς τους συμμετέχοντες στην Κλιματική Αλλαγή και Νέες Αποδείξεις από τη Συνάντηση Επιστήμης, Μηχανικής και Πολιτικής, που διοργανώθηκε από την Ποντιφική Ακαδημία Επιστημών: «Πρώτα απ 'όλα, να αναγνωρίσουμε το «βιβλίο» της ίδιας της ζωής και της ανθρώπινης αξιοπρέπειας

"Στην εποχή μας φαίνεται ότι τα κέρδη και οι ζημίες θεωρούνται περισσότερο από ό, τι οι ζωές και οι θάνατοι και στην οποία η καθαρή αξία μιας επιχείρησης δίνεται προτεραιότητα έναντι της άπειρης αξίας της ανθρωπότητας". Χωρίς πάρα πολλά λόγια, ο Πάπας Φραγκίσκος απεύθυνε τη δική του συνειδητοποιημένη πρόσκληση  προς τον Πρόεδρο της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών και στους Υπουργούς Οικονομικών διαφόρων εθνών, τους οποίους συνάντησε χθες το απόγευμα στο Βατικανό. Η ευκαιρία ήταν η αλλαγή του κλίματος και οι νέες αποδείξεις από την επιστήμη, τη μηχανική και τη συνάντηση πολιτικής, που διοργανώθηκε από την Ποντιφική Ακαδημία Επιστημών και στην οποία είχαν λάβει μέρος οι παρόντες:

Είστε εδώ σήμερα για να αναλογιστείτε πώς να διορθώσουμε αυτήν την βαθιά κρίση που προκαλείται από τη βαθειά κρίση που δημιουργήθηκε όμως από την ηθική κρίση. Είστε εδώ για να βοηθήσετε να σταματήσει αυτή η  κρίση που οδηγεί τον κόσμο στην καταστροφή.

Προσέξτε τους στόχους που έχετε θέσει

Αναφερόμενος σε δύο σημαντικές παγκόσμιες συμφωνίες: τους στόχους της αειφόρου ανάπτυξης των Ηνωμένων Εθνών και το κλίμα στην COP21 στο Παρίσι, ο Πάπας υπενθύμισε τη σημασία και τις συνέπειες που απορρέουν από την επίτευξη των καθορισμένων στόχων:

Είναι δική σας ευθύνη, ως οικονομικοί ηγέτες των εθνών σας, να συνεχίσετε και να ενθαρρύνετε ενέργειες που αποσκοπούν στην επίτευξη των στόχων που έχουν υιοθετήσει οι κυβερνήσεις σας πριν από τέσσερα χρόνια για το καλό της ανθρωπότητας σήμερα και στο μέλλον. Πρόκειται για θεμελιώδη δέσμευση. Πρέπει να επιτύχουμε αυτό που συμφωνήσαμε, διότι από αυτήν εξαρτάται η επιβίωση και η ευημερία.

 

 

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΣΑΒΒΑΤΟ 34ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ 26 Νοεμβρίου 2022                                              Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν Επικαλούμαι το Πνεύμα

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου