Η ιστορία του don Michał που συγκινεί τον κόσμο

Η ιστορία του don Michał που συγκινεί τον κόσμο

"Τίποτα δεν μπορεί ποτέ να με χωρίσει από την αγάπη του Χριστού Ιησού", δήλωσε ο νεαρός π. Michał Łos: ένα πραγματικό "πρόγραμμα πίστης" που ανακοινώθηκε από το κρεβάτι του στο νοσοκομείο κατά την τέλεση της πρώτης του Θείας Λειτουργίας του.

Με τα κοινωνικά μέσα ενημέρωσης η ιστορία του έγινε γρήγορα γνωστή σε όλο τον κόσμοι, διότι ο Don Michał νοσηλεύεται για μια σοβαρή ασθένεια που, σύμφωνα με τους γιατρούς, αφήνει ελάχιστες ελπίδες. Και ήταν ακριβώς μέσα στο νοσοκομείο που ο don Michał, ένας ιερέας του μοναχικού τάγματος του don Orione κατά τη στιγμή της επίσημης εισόδου στο μοναχικό αυτό τάγμα και τους δια βίου όρκους του στο μοναχικό τάγμα των «Τέκνων της Θείας Πρόνοιας», εντασσόμενος την επαρχία της «Madonna of Czestochowa».

Το μεγαλύτερο όνειρό του ήταν να μπορέσει να τελέσει τη  Θεία Λειτουργία και να παραμείνει ακόμη πιο ενωμένος με το  Χριστό και ήταν ο Πάπας Φραγκίσκος , ο οποίος χορήγησε όλες τις απαραίτητες άδειες  για τη διακονική και ιερατική χειροτονία του, ώστε να επιτρέψει στον Don Michał να πραγματοποιήσει το όνειρό του.

Οι καρποί της μαρτυρίας του

Η μαρτυρία του για τη δύναμη και την πίστη  του, έδωσε αμέσως συγκεκριμένα αποτελέσματα: πολλοί ασθενείς του Ογκολογικού Νοσοκομείου της Βαρσοβίας, αφού έμαθαν για την χειροτονία του don Michał, άρχισαν να πηγαίνουν στο δωμάτιό του για να ζητήσουν μια ευλογία, να συμφιλιωθούν με τον Κύριο, ή να αισθανθούν κάποια ενθάρρυνση που μόνο ο Κύριος μπορεί να δώσει. Και στον υπόλοιπο κόσμο πάρα πολλοί άνθρωποι, προσεύχονται γύρω από τον Don Michał.

Στο γενικό Ηγουμενείο του Τάγματος στη Ρώμη,  μια αναμμένη λάμπα μπροστά στην εικόνα του μακαρίου  π. Francesco Drzewiecki, ενός μάρτυρα του ιδίου τάγματος  στο Νταχάου, συμβολίζει την εγγύτητα ολόκληρης της θρησκευτικής οικογένειας και μας θυμίζει μια φράση από τον San Luigi Orione: "Όλα θα αναβιώσουν, αν φέρνουμε τη λάμπα της αγάπης του Ιησού Χριστού στα χέρια μας και ψηλά στις καρδιές μας ».

350.000 άνθρωποι παρακολουθούσαν το βίντεο την πρώτη του Θεία Λειτουργία.

Ακόμη και ο κόσμος των μέσων μαζικής ενημέρωσης και των κοινωνικών μέσων ενημέρωσης "υιοθέτησε" αμέσως την ιστορία του Don Michał, στους ιστότοπους, τα προφίλ Facebook και Instagram πολλών ανθρώπων από την Κορέα, την Ινδία, την Ιαπωνία, την Κένυα, την Ακτή του Ελεφαντοστού, τη Μπουρκίνα Φάσο, την Ουρουγουάη, την Αργεντινή, τη Χιλή και σχεδόν όλη την Ευρώπη. Μόνο το βίντεο της πρώτης Θείας Λειτουργίας του προβλήθηκε από περισσότερους των 350 χιλιάδων ανθρώπων.

 

 

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΤΡΙΤΗ ΤΗΣ 1ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΗΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣ 5 Δεκεμβρίου 2023                                       Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν

5 Δεκεμβρίου μνήμη του Αγίου Σάββα του Οσίου

Γεννήθηκε στη Ματουλάσκη της Καισάρειας στην Καππαδοκία από χριστιανούς γονείς. Νεαρός ακόμα εισέρχεται στη σχολή ενός μοναστηριού στην ίδια πόλη. Εκεί ανακαλύπτει την κλήση του

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου