ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΤΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΣΤΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟ !

ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΤΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΣΤΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟ!

Λίγο πριν το ξέσπασμα της πανδημίας η ιταλική Ιεραρχία είχε καλέσει ευρωπαίους ιεράρχες της περιοχής ( ανάμεσά τους οι Ελληνες Σεβασμιότατοι Σεβαστιανός και Πέτρος) για να συζητήσουν τα ζητήματα μετακίνησης προσφύγων και μεταναστών στην περιοχή της Μεσογείου. Ο γενικός γραμματέας των Συνόδων Καθολικών Ιεραρχιών Ευρωπα'ι'κής Ένωσης ( COMECE) π. Barrios Prieto επανήλθε στο ζήτημα αξιοπρεπούς αντιμετώπισης όσων προσπαθούν να φθάσουν στην Ευρώπη μέσω της θαλάσσιας οδού, ζητώντας από τα κράτη μέλη της Ε.Ε. να προβλέψουν “ μηχανισμούς αλληλεγγύης ” . “ Η πανδημία δεν πρέπει να αποτελέσει αιτία για ν` αφεθούν να πεθάνουν άνθρωποι… Δεν υπάρχει ασφάλεια για μετανάστες που ξεκινούν από λιβυκά λιμάνια, Οι ανθρωποι, οι οποίοι αναγκάζονται να επιστρέψουν σε αυτά, υφίστανται, συχνά, βασανιστήρια, βία και απάνθρωπη συμπεριφορά. Δεν πρέπει να γίνει η Μεσόγειος κοιμητήριο ” Αφορμή για τα παραπάνω ο εξαναγκασμός εξουθενωμένων μεταναστών, που διασώθηκαν από πλοίο ΜΚΟ, να επιστρέψουν πίσω, επειδή η Μάλτα δε δέχθηκε να δέσει το πλοίο σε λιμάνι της.
Ο π. Barrios υπενθύμισε το “ Μήνυμα Ειρήνης 2020 ” του Πάπα Φραγκίσκου, ότι κανείς μετανάστης δεν πρέπει να στερηθεί ανθρώπινο δικαίωμά του και θύμισε ότι η Ε.Ε. δημιουργήθηκε πάνω σε αξίες και αρχές… 

Πληροφόρηση και φωτογραφία γραμματέα COMECE από VaticanNews

 

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΕΒΑΝΤΗΣ
Μέλος Συνοδικής Επιτροπής ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΕΙΡΗΝΗ
 

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Πανήγυρη της Πεντηκοστής (Α)

ΠΑΝΗΓΥΡΗ  ΤΗΣ  ΠΕΝΤΗΚΟΣΤΗΣ (Α)   ΑΝΤΙΦΩΝΟ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ Η αγάπη του Θεού, χάρη στο Άγιο Πνεύμα που μας δόθηκε, υπερχείλισε τις καρδιές μας. Αλληλούια.

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου