«Να φέρουμε το Ευαγγέλιο στον κόσμο της εργασίας»

«Να φέρουμε το Ευαγγέλιο στον κόσμο της εργασίας»


Σε ένα μήνυμα προς τη διεθνή συνάντηση του Παγκοσμίου Κινήματος των χριστιανών εργαζομένων, που βρίσκεται σε εξέλιξη μέχρι τις 21 Ιουλίου στην Άβιλα της Ισπανίας, για την 50η επέτειο από την ίδρυσή του, ο Πάπας Φραγκίσκος ενθάρρυνε τους συμμετέχοντες να «φέρουν το Ευαγγέλιο στον κόσμο της εργασίας».

Στην επιστολή του, την οποία απέστειλε μέσω του Γραμματέα της Αγίας Έδρας, Καρδιναλίου Pietro Parolin και η οποία δημοσιεύθηκε χτες, Κυριακή 16 Ιουλίου, από το ιταλικό πρόγραμμα του Radio Vaticana, ο Ποντίφικας ελπίζει ότι «η φωνή των εργαζομένων θα συνεχίσει να ηχεί στους κόλπους της Εκκλησίας».

Η συνάντηση του κινήματος το οποίο γεννήθηκε το 1966 και σήμερα δραστηριοποιείται σε 79 χώρες του κόσμου, πραγματοποιείται με θέμα «Γη, οικία και εργασία για μια αξιοπρεπή ζωή».

Το θέμα της συνάντηση «σημαίνει να αγωνιζόμαστε ώστε κάθε άτομο να ζει σύμφωνα με την αξιοπρέπεια που του αναλογεί και να μη απορρίπτεται κανείς», αυτά γράφει ο Ποντίφικας, ο οποίος θυμίζει ότι ο Θεός έστειλε τον Υιό του στον κόσμο ώστε «λαμβάνοντας μέρος στην ιστορία του λαού του, ζώντας σε μια οικογένεια και δουλεύοντας με τα χέρια του, μπόρεσε με τον θάνατό του και την ανάστασή του, να λυτρώσει και να σώσει το ανθρώπινο ον».

Το θέμα της εργασίας θα βρίσκεται επίσης στο επίκεντρο της 48ης «Κοινωνικής Εβδομάδας των Ιταλών Καθολικών», η οποία έχει προγραμματιστεί από τις 26 έως τις 29 Οκτωβρίου στο Κάλιαρι, στη Σαρδηνία, υπό τον τίτλο «Η εργασία που επιθυμούμε, ελεύθερη, δημιουργική, συμμετοχική και αλληλέγγυα». (pdm)

Μετάφραση:ρφ

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Από την απόλυτη μη βία του Ευαγγελίου, στη Θεολογία του δίκαιου πολέμου (του Σεβ. Ιωάννη)

Αγαπητοί αναγνώστες, Επειδή μερικά από τα κείμενα μου, κυρίως στην πρώτη περίοδο, ήταν εξαιρετικά μακροσκελή και αναλυτικά, έχω την εντύπωση πως πέρασαν απαρατήρητα. Αποφάσισα, λοιπόν,

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

  ΤΡΙΤΗ ΤΗΣ 13ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 28 Ιουνίου 2022 Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν Επικαλούμαι

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου