Η ομορφότερη όψη της αρχιεροσύνης του Φραγκίσκου: Η ευσπλαχνία!

Η ομορφότερη όψη της αρχιεροσύνης του Φραγκίσκου: Η ευσπλαχνία!


Για τον πατέρα Federico Lombardi SJ«η ομορφότερη πτυχή» της αρχιεροσύνης του Πάπα Φραγκίσκου «είναι όλες οι ομιλίες για την ευσπλαχνία, την αγάπη του Θεού, την αποδοχή των άλλων, τη συγχώρεση», και επειδή είναι εύκολο να τις καταλάβει κανείς.

Ο Ιησουίτης  αναφέρθηκε στην δεκαετή υπηρεσία του και την εμπειρία του στο τιμόνι του Γραφείου Τύπου της Αγίας Έδρας με μια σειρά από δηλώσεις που δημοσιεύθηκαν τη Δευτέρα 17 Ιουλίου 2017 από τον τηλεοπτικό σταθμό «Rome Reports»

Ο εκπρόσωπος του Βατικανού έχει ήδη αναφέρει στον «αυθορμητισμό» του Ποντίφικα. «Έπρεπε να μάθω να κατανοώ γρήγορα αυτή την πτυχή του Πάπα Φραγκίσκου – εξήγησε -, την προτίμησή του για τον αυτοσχεδιασμό, που εκφράζει τον αυθορμητισμό του και καταφέρνει να δημιουργεί έναν άμεσο διάλογο μεταξύ εκείνου και του κοινού».

«Τώρα, με τη δυνατότητα του Twitter και τη διάδοση των εικόνων και των μηνυμάτων μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, μπορούμε να λαβαίνουμε τις τελευταίες πληροφορίες σε πραγματικό χρόνο», εξήγησε ο δημοσιογράφος και ιερέας. «Είναι μια εξέλιξη απολύτως φυσιολογική και απολύτως απαραίτητη για εκείνους που ζουν στον κόσμο της πληροφόρησης», πρόσθεσε ο Lombardi.

Ο Lombardi χαρακτήρισε την παραίτηση του Πάπα Βενέδικτου ΙΣΤ΄ ως το πιο σημαντικό γεγονός της καριέρας του. «Θα έλεγα ότι η παραίτηση του Πάπα Βενέδικτου ήταν το πιο αναπάντεχο γεγονός» είπε. «Είναι το πιο καινοτόμο ιστορικό γεγονός για το οποίο έπρεπε να μιλήσω.»

Μετάφραση: ρφ

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Εννεαήμερο Ιεράς Καρδίας (3η ημέρα)

  ΠΡΟΣΕΥΧΕΣ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΤΟΥ ΕΝΝΕΑΗΜΕΡΟΥ –Εις το όνομα του Πατρός, και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. –Αμήν. 1.Πράξη συντριβής: Αμάρτησα, Θεέ μου,

ANGELUS 3ης Ιουλίου 2022

  ΠΑΠΑΣ ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΣ  ΑΓΓΕΛΟΣ ΚΥΡΙΟΥ Πλατεία Αγίου Πέτρου Κυριακή, 3 Ιουλίου 2022   Αγαπητοί αδελφοί και αδελφές, καλημέρα! Στο Ευαγγέλιο της Θείας Λειτουργίας της σημερινής

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου