Να επενδύσουμε στην ειρήνη όχι στο πόλεμο

Να επενδύσουμε στην ειρήνη όχι στο πόλεμο

Με την ευκαιρία  των  εκατό χρόνων από τη λήξη του A' Παγκοσμίου Πολέμου, ο Πάπας Φραγκίσκος έκανε μία  νέα έκκληση για την δέσμευση όλων για την επικράτηση της  ειρήνης.

Αναφερόμενος στον προκάτοχό του, Βενέδικτο XV, ο οποίος αποκάλεσε «άχρηστη σφαγή» τον πόλεμο η σύγκρουση. Ο Πάπας Φραγκίσκος  πληροφόρησε το συναγμένο πλήθος στην Πλατεία του Αγίου Πέτρου για την Κυριακάτικη Θεομητορική προσευχή, ότι γι’ αυτό το γεγονός στις 13:30 ώρα Ιταλίας, θα ηχήσουν οι καμπάνες  σε όλο τον κόσμο, όπως και εκείνων της Βασιλικής του Αγίου Πέτρου.

Η σελίδα της  ιστορίας του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου είναι για όλους μια αυστηρή προειδοποίηση να απορρίψουμε  τον πολιτισμού  του πολέμου και να αναζητήσουμε  όλα τα νόμιμα μέσα για τον τερματισμό των συγκρούσεων που εξακολουθούν να προκαλούν αιματοχυσίες σε πολλές περιοχές του κόσμου. Φαίνεται ότι δεν μαθαίνουμε. Ενώ προσευχόμαστε για όλα τα θύματα αυτής της φοβερής τραγωδίας, ας φωνάξουμε με δύναμη: «επενδύουμε στην ειρήνη, όχι πόλεμο»!

Ως συμβολική ένδειξη της δέσμευσης για την ειρήνη, ο Πάπας Φραγκίσκος υπέδειξε τη χειρονομία του μεγάλου Αγίου Μαρτίνου της Tours που  η Εκκλησία γιόρταζε  χθες. Έκοψε τον μανδύα του σε δύο για να τον μοιραστεί με έναν φτωχό άνδρα. Αυτή η χειρονομία της ανθρώπινης αλληλεγγύης ας δείχνει σε όλους μας το δρόμο για την οικοδόμηση της ειρήνης.

 

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

  ΠΕΜΠΤΗ  ΤΗΣ 4ης  ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΗΣ ΤΕΣΣΑΡΑΚΟΣΤΗΣ 30 Μαρτίου 2023      Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος.  Αμήν

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου