«Να είστε οδοιπόροι της πίστης»

«Να είστε οδοιπόροι της πίστης»


Τι ωραίο να είναι οι νέοι «οδοιπόροι τη πίστης», ευτυχισμένοι να φέρνουν  τον Ιησού σε κάθε δρόμο σε κάθε γωνιά της γης!»“ Αυτό ανέβασε στο tweet ο Πάπας Φραγκίσκος, την Κυριακή 2 Ιουλίου 2017, στο λογαριασμό του account@Pontifex.

Είναι ήδη εννέα (9)  οι γλώσσες  με τις οποίες  ο Ρωμαίος Ποντίφικας  στέλνει τα «σύντομα μηνύματα : αραβική, γαλλική, αγγλική, ιταλική, λατινική, πολωνική, πορτογαλική, ισπανική και την γερμανική.

Αισιόδοξο και το μήνυμα του Σαββάτου 1ης Ιουλίου: « Η αποστολή του χριστιανού  είναι μία θαυμάσια αποστολή , μία αποστολή που απευθύνεται, ουδείς αποκλείεται!», αναφωνεί ο Πάπας Φραγκίσκος.

Και στο προηγούμενο της Παρασκευής  30 Ιουνίου, ο Πάπας έγραψε: « Υπάρχει τόση ανάγκη  να τροφοδοτούμε τη χριστιανική ελπίδα, αυτή την ελπίδα που δωρίζει  μια νέα ματιά , ικανή να ανακαλύψει  και να δει το καλό».

Στα  tweet, ο  Πάπας προτείνει στους χριστιανούς στο όνομα της Αγίας Τριάδας, να εξέρχονται συχνά  και να πηγαίνουν στην περιφέρεια. «Πηγαίνετε, και εκεί να είστε Εκκλησία, με την ενέργεια του Αγίου Πνεύματος», ανάφερε στο μήνυμά του στις 23 Ιουνίου 2017.

Κι πριν από μερικές μέρες στις 19 Ιουνίου, ο Πάπας Φραγκίσκος  υπενθύμισε μέσω του  Twitter ότι δεν είμαστε νησίδες.» Κανένας από μας είναι μια νησίδα, αυτόνομος και ανεξάρτητος από  τους άλλους, είχε υπογραμμίσει , «μπορούμε μαζί να οικοδομήσουμε το μέλλον, χωρίς να αποκλείουμε κανένα».

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

4η Κυριακή του Πάσχα (B)

4η   ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ (B)        ΑΝΤΙΦΩΝΟ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ Ψλ.33(32),5-6         Από το έλεος του Κυρίου η γη είναι γεμάτη. Με το Λόγο του

ΜΕΛΕΤΗ_ΤΟΥ_ΕΥΑΓΓΕΛΙΟΥ.jpg

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΣΑΒΒΑΤΟ ΤΗΣ 3ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ 25 Μαΐου  2024     Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος.  Αμήν Επικαλούμαι

Η_ΜΕΛΕΤΗ_ΤΟΥ_ΕΥΑΓΓΕΛΙΟΥ_2.jpg

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΤΗΣ 3ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ 24 Μαΐου  2024   Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος.  Αμήν  Επικαλούμαι το 

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου