«Έμπρακτη ευγνωμοσύνη και αγάπη προς τη Λέσβο»

«Έμπρακτη ευγνωμοσύνη και αγάπη προς τη Λέσβο»


Ο Πάπας Φραγκίσκος, ο οποίος τον Απρίλιο του 2016 επισκέφθηκε το νησί της Λέσβου, έκανε μία δωρεά 50.000 ευρώ για τα θύματα του σεισμού των 6,3 Ρίχτερ που την παρελθούσα 12η Ιουνίου έπληξε το Ελληνικό νησί, το οποίο βρίσκεται απέναντι από τις δυτικές ακτές τις Τουρκίας (μόλις δώδεκα χιλιόμετρα θάλασσας χωρίζουν τις δύο Χώρες). Το έκανε γνωστό η Αποστολική Νουντσιατούρα της Αθήνας, όπως ανέφερε τη Δευτέρα 3 Ιουλίου ο Ραδιοφωνικός Σταθμός Βατικανού.

“Στον Πάπα υπάρχουν συναισθήματα μεγάλης ευγνωμοσύνης και αγάπης για τη Λέσβο: αυτός γνωρίζει πως τούτη η δύσκολη και επείγουσα κατάσταση που προκλήθηκε από τον σεισμό, προστίθεται στην ήδη δύσκολη κατάσταση που επικρατεί στο νησί εξαιτίας του προσφυγικού ζητήματος”, δήλωσε ο πανοσιολογιότατος π. Μάξιμος Catterin της Αποστολικής Νουντσιατούρας, ο οποίος μιλάει για μια χειρονομία “απροσδόκητη” και “μεγάλης αξίας από άποψη οικουμενικής”.

“Οι ευεργετούμενοι θα είναι ένας πληθυσμός στην πλειοψηφία ορθόδοξος. Στη Λέσβο οι καθολικοί είναι μια μικρή μειονότητα” συνεχίζει ο π. Μάξιμος, ο οποίος προσεχώς μαζί με τον Αρχιεπίσκοπο Νάξου-Τήνου-Άνδρου-Μυκόνου και Αποστολικό Τοποτηρητή της Επισκοπής Χίου, Σεβασμιότατο π. Νικόλαο Πρίντεζη, θα επισκεφθούν το χωριό της Βρίσας. Ήταν ο ίδιος ο Σεβασμιότατος Νικόλαος ο οποίος ζήτησε να ενημερωθεί ο Πάπας.

“Θα έχουμε μία συνάντηση με τις τοπικές Αρχές: εκεί θα αποφασίσουμε πώς θα διατεθούν συγκεκριμένα τα χρήματα που δωρίζονται από τον Άγιο Πατέρα”, πρόσθεσε ο π. Μάξιμος. Στη Βρίσα, η οποία καταστράφηκε πλήρως, έχασε τη ζωής της μια 43χρονη γυναίκα κάτω από τα ερείπια του σπιτιού της.

Το επίκεντρο του σεισμού ήταν στο Αιγαίο Πέλαγος, σε βάθος 10 χιλιομέτρων, και σε απόσταση περίπου 11 χιλιομέτρων από την κωμόπολη Πλωμάρι της Λέσβου. “Είναι μία τεράστια καταστροφή” δήλωσε η Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου κ.Χριστιάνα Καλογήρου.

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΤΕΤΑΡΤΗ  ΤΗΣ 3ης  ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΗΣ ΤΕΣΣΡΑΚΟΣΤΗΣ 22 Μαρτίου  2023    Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος.  Αμήν Επικαλούμαι το 

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου