«Να είμαστε κοντά στους ηλικιωμένους»

«Να είμαστε κοντά στους ηλικιωμένους»

Ο Πάπας Φραγκίσκος μας καλεί να προσευχηθούμε για τους ηλικιωμένους, μέσα από αυτό το βιντεοσκοπημένο μήνυμα με το οποίο παρουσιάζει το σκοπό για την προσευχή του Δεκεμβρίου 2017, το οποίο μεταδόθηκε από το Παγκόσμιο Δίκτυο προσευχής του Πάπα.

«Ας είμαστε κοντά στα ηλικιωμένα άτομα, ζητά, ώστε, με την υποστήριξη των οικογενειών τους και των ιδρυμάτων, να μπορούν να συνεργάζονται για την εκπαίδευση των νέων γενεών με τη σοφία τους και την πείρα τους.»

Στο μήνυμά του, απευθυνόμενο στην ισπανική γλώσσα και με υπότιτλους στις κύριες γλώσσες, προειδοποιεί ότι «ένας λαός που δεν φροντίζει τους παππούδες και τις γιαγιάδες και δεν τους συμπεριφέρεται καλά είναι ένας λαός που δεν έχει μέλλον». «Οι παλαιοί διαθέτουν τη σοφία», δηλώνει ο Πάπας, ενώ βλέπουμε στην οθόνη μια μικρή ιστορία η οποία παρουσιάζει τρία ηλικιωμένα άτομα να παίζουν μια όμορφη μουσική τζαζ και ένα νεαρό ο οποίος σταματά μπροστά στην πόρτα τους από περιέργεια και – τελικά – βγάζει το σαξόφωνό του και παίζει μουσική μαζί τους.

Είναι τα ηλικιωμένα άτομα «που έχουν επιφορτισθεί με τη μετάδοση της εμπειρίας της ζωής, επιμένει ο Πάπας, της ιστορίας μιας οικογένειας, μιας κοινότητας, ενός λαού».

«Το βιντεοσκοπημένο μήνυμα του Πάπα», σε σκηνοθεσία του πατέρα Frédéric Fornos, γάλλου Ιησουίτη, διατίθεται σε δέκα γλώσσες μέσω όλων των κοινωνικών δικτύων: Youtube, Facebook, Twitter, Instagram.

Στις 8 του περασμένου Ιανουαρίου, ο Πάπας είχε μεταδώσει μια πρόσκληση για συμμετοχή στο Παγκόσμιο Δίκτυο Προσευχής του: «Θα επιθυμούσα να σας προσκαλέσω να ενωθείτε στο Παγκόσμιο Δίκτυο Προσευχής του Πάπα το οποίο μεταδίδει, και μέσα από τα κοινωνικά δίκτυα, τους σκοπούς προσευχής που προτείνω για κάθε μήνα σε ολόκληρη την Εκκλησία, είχε πει. Αυτός είναι ο τρόπος προώθησης του αποστολικού έργου της προσευχής και της αύξησης της επικοινωνίας».

 

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου