Έχω στην καρδιά μου τα δοκιμασμένα αλλά χαμογελαστά πρόσωπα της Myanmar και του Bangladesh

Έχω στην καρδιά μου τα δοκιμασμένα αλλά χαμογελαστά πρόσωπα της  Myanmar και του  Bangladesh

Κατά την Θεομητορική προσευχή στην Πλατεία του Αγίου Πέτρου, χθες Κυριακή 3 Δεκεμβρίου 2017, ο Πάπας Φραγκίσκος, από το παράθυρο του Γραφείου του στο Αποστολικό Παλάτι, απευθύνθηκε στους χιλιάδες συγκεντρωμένους πιστούς και είπε μεταξύ άλλων:

Η σκέψη μου πηγαίνει στις δύο Χώρες που επισκέφτηκα  με το 21ο μου Αποστολικό Ταξίδι  στη Myanmar και στο Bangladesh, που ολοκληρώθηκε χθες βράδυ. Τα πρώτα μου λόγια  ως ευχαριστία προς τον Κύριο, διότι συνάντησα  αυτούς τους λαούς, ιδιαίτερα τις Καθολικές Κοινότητες και «οικοδομήθηκα  από την όμορφη μαρτυρία τους»:  

“Είναι χαραγμένα μέσα μου όλα αυτά τα πρόσωπα,  τα δοκιμασμένα από τη ζωή, αλλά ευγενικά και χαμογελαστά. Τα έχω μέσα στην καρδιά μου» Ευχαριστώ  το λαό της Myanmar και το λαό του Bangladesh.

 

 

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Ποιμαντική επιστολή Ιεραρχίας

                  ΙΕΡΑ ΣΥΝΟΔΟΣ ΚΑΘΟΛΙΚΗΣ ΙΕΡΑΡΧΙΑΣ ΕΛΛΑΔΟΣ Αρ. Πρωτ.: 5606/2024      Σύρος, 23 Φεβρουαρίου 2024 Προς τους πιστούς της Καθολικής Εκκλησίας στην Ελλάδα Αδελφοί μας και

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΣΑΒΒΑΤΟ ΤΗΣ 7ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ 24 Φεβρουαρίου 2024   Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος.  Αμήν Επικαλούμαι το 

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου