Το μέλλον του ραδιοφώνου στον ψηφιακό κόσμο

Το μέλλον του ραδιοφώνου στον ψηφιακό κόσμο

«Το ραδιόφωνο στο σύγχρονο ψηφιακό κόσμο από τον θάνατο, πριν από 80 χρόνια, του Guglielmo Marconi(1874 – 1937)»: αυτό είναι το θέμα του συνεδρίου που διοργανώνεται από την ιταλική πρεσβεία στην Αγία Έδρα και την Ρωμαϊκή Σύνοδο για τα ΜΜΕ, στις 15 Δεκεμβρίου 2017, στη Ρώμη, δηλώνει σχετικό Ανακοινωθέν τη Δευτέρα 4 Δεκεμβρίου 2017.

Έχει τον τίτλο «Παρεμβολές» και είναι αφιερωμένο στη γόνιμη συνεργασία μεταξύ του Marconi, ενός από τους εφευρέτες του ραδιοφώνου, και του Βατικανού, κατά τις πρώτες δεκαετίες του εικοστού αιώνα.

Ο Pietro Sebastiani, πρέσβης της Ιταλίας στην Αγία Έδρα και ο Σεβασμιότατος Dario Edoardo Viganò, Υπεύθυνος της Ρωμαϊκής Συνόδου για τα ΜΜΕ, θα χαιρετήσουν τους συμμετέχοντες στο συνέδριο.

Το συνέδριο θα παρουσιάσει μια σύντομη ιστορική διαδρομή επικεντρωμένη στο έργο του Marconi στο Βατικανό, μέσα από φωτογραφίες και κειμήλια ανεκτίμητης αξίας, όπως το διάσημο μικρόφωνο που κατασκεύασε ο ίδιος ο Marconi και που ο Πάπας Πίος ο 11ος χρησιμοποίησε, στις 12 Φεβρουαρίου του 1931, για το πρώτο ραδιοφωνικό μήνυμα που απηύθυνε στον κόσμο, με την ευκαιρία των εγκαινίων του Radio Vaticana.

Ακαδημαϊκοί και ειδικοί θα δώσουν τη μαρτυρία τους κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης. Μεταξύ των ομιλητών περιλαμβάνονται ο καθηγητής Enrico Menduni, από το Πανεπιστήμιο Roma Tre, ένας από τους σπουδαιότερους ειδικούς ραδιοφώνου στην Ιταλία, και η καθηγήτρια Raffaella Perin, από το Καθολικό Πανεπιστήμιο της Ιεράς Καρδίας του Μιλάνου, συγγραφέας του βιβλίου «Το ραδιόφωνο του Πάπα: προπαγάνδα και διπλωματία κατά τη διάρκεια του Δεύτερου Παγκόσμιου Πολέμου».

Πολλοί ιταλοί δημοσιογράφοι, όπως για παράδειγμα ο Gerardo Greco,  διευθυντής του Journal Radio Rai και του Radio1, θα μιλήσουν κατά τη διάρκεια του συνεδρίου.

Μετάφραση: ρφ

 

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΣΑΒΒΑΤΟ 34ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ 26 Νοεμβρίου 2022                                              Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν Επικαλούμαι το Πνεύμα

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου