Να απαγγέλλετε το ροδάριο κάθε μέρα για το καλό της Εκκλησίας

Να απαγγέλλετε το ροδάριο κάθε μέρα για το καλό της Εκκλησίας

Προσκλητήριο προσευχής κατά το μήνα Οκτώβριο  εναντίον του κακού που διαιρεί τη χριστιανική κοινότητα. Αυτό κάνει ο Πάπας Φραγκίσκος, ο οποίος ζητά  στους πιστούς όλου του κόσμου  να επικαλούνται  κάθε μέρα την Αειπάρθενο Θεοτόκο Μαρία  και τον Αρχάγγελο Μιχαήλ  να προστατεύουν  την Εκκλησία σ’ αυτούς τους δύσκολους καιρούς.

Αυτό το προσκλητήριο ο Άγιος Πατέρας το ανάθεσε στον Ιησουίτη π. Frédéric Fornos, υπεύθυνο  της εκπομπής προσευχής για την Εκκλησία.

Ο Άγιος Πατέρας στις 11 Σεπτεμβρίου  κατά τη Θεία Λειτουργία στο Παρεκκλήσιο του Οίκου Αγία Μάρθα, είχε πει ότι η προσευχή  είναι αυτή η δύναμη  που νικά  του Μεγάλο Κατακριτή  που ιδιαίτερα αυτούς τους καιρούς  τριγυρίζει  τον κόσμο  κατηγορώντας  και σκανδαλίζοντας. Αυτό το ιδιαίτερο προσκλητήριο προσευχής αρχίζει  την 1η Οκτωβρίου με την εορτή της Αγίας Θηρεσίας  του Βρέφους Ιησού  και  σκοπεύει να συνειδητοποιήσει η Εκκλησία ακόμη περισσότερο  για τα λάθη  και τις καταχρήσεις που διέπραξε  σε μία ανανεωμένη δέσμευση  να αγωνιστεί εναντίον του κακού ώστε να μην υπερισχύσει.

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΠΕΜΠΤΗ ΤΗΣ 19ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ 11 Αυγούστου 2022   Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν Επικαλούμαι το

11 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ΜΝΗΜΗ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΚΛΑΡΑΣ

  Το βράδυ της Κυριακής των Βαΐων του 1211 ή 1212 μια όμορφη δεκαοχτάχρονη νεαρή φεύγει από το πατρικό της στην Ασίζη και πηγαίνει στην

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου