Περισσότεροι από 830 οι νεκροί από το σεισμό και το τσουνάμι

Περισσότεροι από 830 οι νεκροί από το σεισμό και το τσουνάμι

Την Παρασκευή απόγευμα σεισμός κτύπησε το νησί της  Sulawewsi. Οι δονήσεις προκάλεσαν  κύματα  ύψους τριών μέτρων  που ερήμωσαν  τη παραλία. Οι ειδήσεις των Γραφείων ειδήσεων δυσκολεύτηκαν  λόγω διακοπής του ηλεκτρικού ρεύματος.

“Πολλά κτήρια κατέρρευσαν κα στην παραλία βρέθηκαν πολλά νεκρά σώματα δηλώνει στο Πρακτορείο Asia News Sutopo Purwo Nugroho, εκπρόσωπος  τύπου  της  Bnpb, το Εθνικό Πρακτορείο της Ινδονησίας  για τις καταστροφές. Ένας πρώτος σεισμός μεγέθους 7.4 ρίχτερ με επίκεντρο 27 χιλιόμετρα απόσταση από την πόλη  και με εστία βάθους  10 χιλιομέτρων κτύπησε την  Donggala στις 18.02  το βράδυ της Παρασκευής. Ένα άλλος  μεγέθους 5.9 κτύπησε Palu, κεντρική πόλη της περιφέρειας μετά από μερικά λεπτά. Ακολούθησαν  κύματα  μεγαλύτερα από 3 μέτρα που μεταξύ   18.22  και 18.36 κτύπησαν πάνω στην Talise Beach και στην παραλία της Donggala, ερημώνοντάς τις. Ο Dwikorita Karnawati, διευθυντής του Πρακτορείου ειδήσεων  του  Bmkg(Υπηρεσία μετεωρολογίας, κλιματολογίας και γεωφυσικής)  δήλωσε ότι των σεισμών της Παρασκευής προηγήθηκαν δονήσεις γύρω στις 14.00.

Δραματικός απολογισμός

Ο απολογισμός των νεκρών ήδη ανήλθε στους  832.   Ο αριθμός αναφέρεται  για την ώρα στην πόλη της  Palu, που κτυπήθηκε πιο πολύ Υπάρχει όμως μεγάλη ανησυχία  για την τύχη  εκείνων που συμμετείχαν στο φεστιβάλ  που γινόταν  στην αμμουδιά της κωμόπολης: ίσως παρασύρθηκαν από το τσουνάμι  "δεκάδες ή και εκατοντάδες  άτομα”, δηλώνει ο εκπρόσωπος τύπου της  Bnpb. Ο υπεύθυνος του νοσοκομείου της Undata της Palu Komang, Adi Sujendra, κάνει δραματική έκκληση  ζητώντας συμπαράσταση. "Χρειαζόμαστε  ανάγκη από κάθε βοήθεια Έχουμε ανάγκη από νοσοκομειακές σκηνές, νοσοκομειακό προσωπικό, φάρμακα και κουβέρτες", αυτό ανάφερε ο AdnKronos. Τα κτήρια των νοσοκομείων  έπαθαν σχεδόν ολοκληρωτικές ζημιές από  το σεισμό και πολλοί τραυματίες νοσηλεύονται στην ύπαιθρο σε πρόχειρα κρεβάτια.

 

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου