“Να αγαπάτε το ροδάριο”

“Να αγαπάτε το ροδάριο”

Στη διάρκεια της γενικής ακρόασης του Οκτωβρίου , που είναι γνωστός ως  «ο μήνας του Ροδαρίου» ο Πάπας Φραγκίσκος  προέτρεψε τους πιστούς, την Τετάρτη 25 Οκτωβρίου  2017, να απαγγέλουν την κατ’ εξοχήν θεομητορική προσευχή που είναι το Ροδάριο.

« Στο  τέλος του μήνα Οκτωβρίου, επιθυμώ να σας συμβουλέψω  να προσεύχεστε με το άγιο Ροδάριο», είπε ο Πάπας Φραγκίσκος, απευθυνόμενος  στο τέλος της συνηθισμένη συνάντησης  με τους πιστούς, στους νέους, στους αρρώστους  και στους νεόνυμφους

«Αυτή η θεομητορική προσευχή , ας είναι για σας, αγαπητοί νέοι, ευκαιρία να εισέλθετε πιο βαθιά στο μυστήριο του Χριστού, που ενεργεί στη ζωή σας», συνέχισε.

Χαιρετώντας στη συνέχεια τους αρρώστους, είπε: « Να αγαπάτε το Ροδάριο, αγαπητοί άρρωστοι,  για να σας δίνει παρηγοριά και τη σωστή έννοια των πόνων σας». Και ολοκλήρωσε λέγοντας:

«Ας γίνει για σας, αγαπητοί νεόνυμφοι, πολύτιμη ευκαιρία να δοκιμάσετε  εκείνη την πνευματική οικειότητα με το Θεό,  που δημιουργεί μια νέα οικογένεια».

 

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΣΑΒΒΑΤΟ 34ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ 26 Νοεμβρίου 2022                                              Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν Επικαλούμαι το Πνεύμα

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου