«Επιστήμη και σοφία οφείλουν να πορεύονται μαζί»

«Επιστήμη και σοφία οφείλουν να πορεύονται μαζί»

«Η εκπαιδευτική δραστηριότητα, αν και είναι μερικές φορές δύσκολη, παραμένει ένα από τα σημαντικότερα και πιο ευαίσθητα καθήκοντα, διότι στοχεύει στο  να διαμορφώσει το άτομο στο σύνολό του». Υπενθύμισε ο Πάπας Φραγκίσκος υποδεχόμενος σήμερα, Δευτέρα 23 Οκτωβρίου 2017, σε ακρόαση στο Βατικανό μια αντιπροσωπεία του “Tel Aviv University” (TAU), από το Ισραήλ.

Πρόκειται, εξήγησε, για ένα καθήκον που απαιτεί «ανθρώπινη εμπάθεια και ευαισθησία, ώστε να τονωθεί ένας ειλικρινής διάλογος με τους φοιτητές και να ενθαρρύνουμε τη μόρφωσή τους». Δηλαδή, συνόψισε ο Ποντίφικας, «επιστήμη και σοφία πρέπει να πορεύονται μαζί».

“ «Ο κόσμος μας χρειάζεται επειγόντως να αναπτύξει μια κουλτούρα σοφίας», συνέχισε ο Φραγκίσκος, για να «ανταποκριθεί στις ανάγκες των σημερινών γενεών χωρίς να διακυβεύει τις μελλοντικές».

«Είμαι βέβαιος ότι το Πανεπιστήμιό σας μπορεί να συνεισφέρει στο να δημιουργηθεί μια νέα ηγεσία, προσεκτική για τα μεγάλα ηθικά ζητήματα που προκαλούν τις κοινωνίες μας και για την απαίτηση να προστατεύσουμε και να προωθήσουμε τους περισσότερο ευάλωτους μεταξύ των αδελφών μας» πρόσθεσε ο Πάπας, ο οποίος ολοκληρώνοντας τον χαιρετισμό του εξέφρασε την ευχή οι φοιτητές να μπορέσουν «να διψούν πάντα για σοφία, η οποία είναι θεϊκό δώρο».

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου