Μυστήριος θάνατος Κόπτη Ορθοδόξου Ηγουμένου Στην Αίγυπτο

Μυστήριος θάνατος Κόπτη Ορθοδόξου Ηγουμένου Στην Αίγυπτο

Ο Ηγούμενος  Anba Epiphanios, Ηγούμενος της Ιεράς Μονής του Αγίου Μακαρίου στο Wadi Natrun, βρέθηκε νεκρός προχθές το πρωί. Στην κεφαλή του υπήρχε μια βαθιά πληγή με ένα αιχμηρό εργαλείο.

Υπάρχουν αμφιβολίες  και αβεβαιότητες  για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες της ανθρωποκτονίας  του Κόπτου Ορθοδόξου Επισκόπου κ. Επιφάνειου. Οι Αρχές  τήρησαν απόλυτη σιγή και διέταξαν να γίνει νεκροψία  για να διευκρινιστούν τα αίτια  του θανάτου. Εν τω μεταξύ η Εκκλησία των Κοπτών  ανάγγειλε την τέλεση της εξόδιας ακολουθίας η οποία έγινε χθες στην Ιερά Μονή  η οποία  και έμεινε όλη την ημέρα κλειστή.

ΠοιοςήτανοΕπιφάνειος

Εξήντα τεσσάρων ετών και είχε γεννηθεί  στην Tanta, κατείχε  πτυχίο ιατρικής. Εισήλθε στο Μοναστήρι  του Αγίου Μακαρίου  στην περιοχή lWadi Natrun, το έτος 1984, και χειροτονήθηκε ιερέας το έτος  2002. Ερευνητής και μελετητής , είχε εργαστεί  στην  μετάφραση από την ελληνική γλώσσα στην αραβική διαφόρων Βιβλίων της Αγίας Γραφής, συμμετέχοντας στη δέκατη διεθνή Σύνοδο  κοπτικών μελετών , που πραγματοποιήθηκε  στη Ρώμη το 2012. Οι  100 monaci του Μοναστηρίου  του Αγίου Μακαρίου  τον είχαν εκλέξει Αβά  στις 3 Φεβρουαρίου 2013. Μαθητής  των Mattael Meskin – πνευματικός πατέρας και προσωπικότητα κλειδί στην ιστορία της Κοπτικής Ορθοδόξου Εκκλησίας, ο  Anba Επιφάνειος  ζούσε  έντονες σχέσεις  πνευματικής κοινωνίας με φίλους  και μοναχικές κοινότητες της Καθολικής Εκκλησίας.

Και ο Ορθόδοξος Κόπτης Πατριάρχης  Tawadros II έστειλε αντιπροσωπεία του  στο Μοναστήρι  για να έχει άμεσες πληροφορίες  στην αναζήτησης των συνθηκών του τραγικού γεγονότος.

 

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

19 ΙΟΥΛΙΟΥ ΜΝΗΜΗ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΜΑΚΡΙΝΗΣ

Ήταν το πρωτότοκο παιδί του Βασίλειου και της Εμμέλειας και καταγόταν από τον Πόντο. Η οικογένειά της ήταν ευλογημένη αφού τα αδέλφια της είναι ο

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΤΗΣ 15ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 19 Ιουλίου 2024   Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν Επικαλούμαι

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου