Μυανμάρ Βουδιστές και Χριστιανοί περιμένουν την επίσκεψη του Πάπα

Μυανμάρ Βουδιστές και Χριστιανοί περιμένουν την επίσκεψη του Πάπα


Τόσο οι Βουδιστές όσο και οι Χριστιανοί περιμένουν «με ενθουσιασμό» την επίσκεψη του Πάπα Φραγκίσκου στη Μυανμάρ, η οποία θα πραγματοποιηθεί σε περίπου έξι εβδομάδες, από τις 27 έως τις 30 Νοεμβρίου. Από την περασμένη Πέμπτη, 12 Οκτωβρίου, τοποθετήθηκε μπροστά από τον καθεδρικό ναό της Αμιάντου Συλλήψεως μια μεγάλη αφίσα, που καλωσορίζει τον Πάπα στην ασιατική χώρα, όπως ανάφερε  τη Δευτέρα 16 Οκτωβρίου 2017, το πρακτορείο Fides.

«Η παρουσία του Πάπα θα εμποτίσει με καλή θέληση όλους. Η κοινωνία γενικά μπορεί να βρει το δρόμο για μια ανανέωση», δηλώνει ο μοναχός Βουδιστής Sucitta, του οποίου τα λόγια αναφέρθηκαν πάντα από το πρακτορείο Fides.

«Είμαστε ευγνώμονες στον Θεό και στον Πάπα Φραγκίσκο για την επερχόμενη επίσκεψη σε αυτή τη χώρα η οποία στην πλειοψηφία της ασπάζεται το Βουδισμό. Είναι η πρώτη φορά που φιλοξενούμε τον Πάπα», υπογραμμίζει με τη σειρά του ένας νεαρός Καθολικός της επισκοπής του Pathein (ή Bassein, πρωτεύουσα του τμήματος της Irrawaddy), ο ZarniSaya.

«Το θέμα που επέλεξε ο Πάπας ως κύριο μοτίβο του ταξιδιού, την ειρήνη και τη συμφιλίωση, είναι σημαντικό για όλες τις χώρες», προσθέτει ο Saya. «Σήμερα το έθνος είναι περισσότερο ανοιχτό στην ελευθερία και στην ελπίδα, παρά τις πολλές προκλήσεις που αντιμετωπίζει η χώρα, συμπεριλαμβανομένου του λεπτού ζητήματος των μουσουλμάνων Ροχίνγκια του κράτους Rakhine», Λέει ο νεαρός.

«Η επίσκεψη του Πάπα στη χώρα θα αποτελέσει ένα σύμβολο της προσοχής του Θεού γι αυτό το λαό που έχει υποφέρει πολύ κατά τις περασμένες δεκαετίες: Είμαι σίγουρη ότι θα μας ενθαρρύνει όλους να εργαστούμε μαζί για την ευημερία και την ανάπτυξη», προσθέτει η Esther Byu, πρώην εκτελεστική γραμματέας της Επιτροπής για τις γυναίκες στο «Christian Conference of Asia» (Χριστιανικό Συνέδριο της Ασίας) (CCA), τον οικουμενικό οργανισμό όπου συγκαταλέγονται περισσότερες από 100 Εκκλησίες και χριστιανικά δόγματα στην Ασία και την Ωκεανία.

Η Μυανμάρ μετρά σήμερα πάνω από 51 εκατομμύρια κατοίκους, κυρίως βουδιστές (σχεδόν το 90%). Οι χριστιανοί αντιπροσωπεύουν το 6,3% του πληθυσμού, εκ των οποίων περίπου 700.000 είναι Καθολικοί, διαιρούμενοι σε 16 εκκλησιαστικές  επαρχίες, σύμφωνα με όσα αναφέρει το πρακτορείο Fides. (pdm)

Μετάφραση: ρφ

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Angelus, 26 Μαρτίου 2023

ΠΑΠΑΣ ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΣ ΑΓΓΕΛΟΣ ΚΥΡΙΟΥ Πλατεία Αγίου Πέτρου Κυριακή, 26 Μαρτίου 2023     Αγαπητοί αδελφοί και αδελφές, καλημέρα! Σήμερα, Πέμπτη Κυριακή της Τεσσαρακοστής, το Ευαγγέλιο

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΔΕΥΤΕΡΑ  ΤΗΣ 4ης  ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΗΣ ΤΕΣΣΡΑΚΟΣΤΗΣ 27 Μαρτίου  2023    Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος.  Αμήν Επικαλούμαι το 

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου