Μυανμάρ Βουδιστές και Χριστιανοί περιμένουν την επίσκεψη του Πάπα

Μυανμάρ Βουδιστές και Χριστιανοί περιμένουν την επίσκεψη του Πάπα


Τόσο οι Βουδιστές όσο και οι Χριστιανοί περιμένουν «με ενθουσιασμό» την επίσκεψη του Πάπα Φραγκίσκου στη Μυανμάρ, η οποία θα πραγματοποιηθεί σε περίπου έξι εβδομάδες, από τις 27 έως τις 30 Νοεμβρίου. Από την περασμένη Πέμπτη, 12 Οκτωβρίου, τοποθετήθηκε μπροστά από τον καθεδρικό ναό της Αμιάντου Συλλήψεως μια μεγάλη αφίσα, που καλωσορίζει τον Πάπα στην ασιατική χώρα, όπως ανάφερε  τη Δευτέρα 16 Οκτωβρίου 2017, το πρακτορείο Fides.

«Η παρουσία του Πάπα θα εμποτίσει με καλή θέληση όλους. Η κοινωνία γενικά μπορεί να βρει το δρόμο για μια ανανέωση», δηλώνει ο μοναχός Βουδιστής Sucitta, του οποίου τα λόγια αναφέρθηκαν πάντα από το πρακτορείο Fides.

«Είμαστε ευγνώμονες στον Θεό και στον Πάπα Φραγκίσκο για την επερχόμενη επίσκεψη σε αυτή τη χώρα η οποία στην πλειοψηφία της ασπάζεται το Βουδισμό. Είναι η πρώτη φορά που φιλοξενούμε τον Πάπα», υπογραμμίζει με τη σειρά του ένας νεαρός Καθολικός της επισκοπής του Pathein (ή Bassein, πρωτεύουσα του τμήματος της Irrawaddy), ο ZarniSaya.

«Το θέμα που επέλεξε ο Πάπας ως κύριο μοτίβο του ταξιδιού, την ειρήνη και τη συμφιλίωση, είναι σημαντικό για όλες τις χώρες», προσθέτει ο Saya. «Σήμερα το έθνος είναι περισσότερο ανοιχτό στην ελευθερία και στην ελπίδα, παρά τις πολλές προκλήσεις που αντιμετωπίζει η χώρα, συμπεριλαμβανομένου του λεπτού ζητήματος των μουσουλμάνων Ροχίνγκια του κράτους Rakhine», Λέει ο νεαρός.

«Η επίσκεψη του Πάπα στη χώρα θα αποτελέσει ένα σύμβολο της προσοχής του Θεού γι αυτό το λαό που έχει υποφέρει πολύ κατά τις περασμένες δεκαετίες: Είμαι σίγουρη ότι θα μας ενθαρρύνει όλους να εργαστούμε μαζί για την ευημερία και την ανάπτυξη», προσθέτει η Esther Byu, πρώην εκτελεστική γραμματέας της Επιτροπής για τις γυναίκες στο «Christian Conference of Asia» (Χριστιανικό Συνέδριο της Ασίας) (CCA), τον οικουμενικό οργανισμό όπου συγκαταλέγονται περισσότερες από 100 Εκκλησίες και χριστιανικά δόγματα στην Ασία και την Ωκεανία.

Η Μυανμάρ μετρά σήμερα πάνω από 51 εκατομμύρια κατοίκους, κυρίως βουδιστές (σχεδόν το 90%). Οι χριστιανοί αντιπροσωπεύουν το 6,3% του πληθυσμού, εκ των οποίων περίπου 700.000 είναι Καθολικοί, διαιρούμενοι σε 16 εκκλησιαστικές  επαρχίες, σύμφωνα με όσα αναφέρει το πρακτορείο Fides. (pdm)

Μετάφραση: ρφ

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

7η Κυριακή του Πάσχα (B)

7η    ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ (Β)               ΑΝΤΙΦΩΝΟ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ Ψλ.27(26),7-9                     ΕΙΣΑΚΟΥΣΕ, Κύριε, τη φωνή μου, με την οποία κραυγάζω. Για Σένα είπε η καρδία

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου